Για πρώτη φορά στην Ελλάδα… τραβάνε ένα αεροπλάνο για καλό σκοπό! (Βίντεο)

Αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Παλιό Υπόστεγο/Hangar Ολυμπιακής στο Δ.Α.Α. θα γίνει κάτι που δεν
ξανάγινε στην Ελλάδα.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η DHL Express σας καλούν να καλύψετε και να συμμετέχετε στο 1ο Plane Pull, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, για την υποστήριξη των δράσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Τομέα της Υγείας.
Το 1ο Plane Pull θα γίνει από τις 11:00π.μ. έως τις 5μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα Υγείας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2015 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω των δράσεων που υλοποιεί υποστήριξε πανελλαδικά 30.533 παιδιά με προβλήματα υγεία και τις οικογένειές τους!
16 ομάδες των 25 ατόμων από επιχειρήσεις και φορείς της Αεροπορικής Κοινότητας -και όχι μόνο- συμμετέχουν στην προσπάθεια ενισχύοντας παράλληλα «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
9 Βραβεία, αυτά για την Πιο Γρήγορη, Πιο Αργή και Πιο Ενθουσιώδης Ομάδα θα δοθούν στους συμμετέχοντες.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.
Τι είναι το Plane Pull
Η δράση ξεκίνησε στις Η.Π.Α. και σήμερα πραγματοποιείται σε διάφορά μέρη του πλανήτη με στόχο πάντα την ενίσχυση κάποιου μη κερδοσκοπικού φορέα. Ενδεικτικά σήμερα πραγματοποιείται ετησίως σε Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Μάλτα, Αυστραλία κ.λ.π.
Το 1ο Plane Pull στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την υποστήριξη της DHL για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η κάθε εταιρεία συμμετέχει με μία ομάδα 20-25 ατόμων, η οποία θα κληθεί να τραβήξει ένα ΑΙRBUS 330 (Bάρος 100 τόνοι) του στόλου της DHL για συνολικά 10m!
Η εκδήλωση δεν είναι ανοιχτή στο κοινό. Στις εγκαταστάσεις θα βρίσκονται τα μέλη των ομάδων και το απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό.
Σκοπός
Η ενίσχυση των δράσεων που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά με προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
Επιγραμματικά οι δράσεις του Οργανισμού στον Τομέα της Υγείας είναι:
1. Κοινωνική και Ψυχολογική υποστήριξη Παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα Υγείας και των Οικογενειών τους
2. Υποστήριξη Παιδιών που νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα Υγείας σε Νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας
3. Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά εξοπλισμένες με θερμοκοιτίδες
4. Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής για Παιδιά, μία εξ αυτών το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»
5. Φιλοξενία οικογενειών, τα Παιδιά των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας
6. Φροντίδα στο σπίτι παιδιά που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να μετακινηθούν.
Μέσω των παραπάνω δράσεων, το 2015 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υποστήριξε πανελλαδικά 30.533 παιδιά με προβλήματα υγεία και τις οικογένειές τους!
Η κάθε εταιρεία που επιθυμεί να συμμετέχει θα καταβάλλει το ποσό των 3.000€ σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση των δράσεων του στον Τομέα της Υγείας.
Κατηγορίες βραβείων
Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν για τη σημαντική προσπάθειά τους! Μεγάλοι νικητές όμως θα είναι οι παρακάτω:
 1ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα
 2ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα
 3ο Βραβείο για την πιο γρήγορη ομάδα
 1ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα
 2ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα
 3ο Βραβείο για την πιο αργή ομάδα
 1ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα
 2ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα
 3ο Βραβείο για την πιο ενθουσιώδη ομάδα
Παράλληλα events
Κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις δράσεις του Οργανισμού, να κάνει προθέρμανση με εκπαιδευτές από την Lifeguard Hellas, τσουβαλοδρομίες και πολλά άλλα!
Κανόνες Ασφαλείας
To 1ο Plane Pull λαμβάνει χώρα σε ζωτικό σημείο του Αερολιμένα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη τα παρακάτω:
1. Απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο της πίστας εκτός της οριοθετημένης περιοχής.
2. Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλη την περιοχή όπου θα διεξαχθεί η εκδήλωση. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο έξω από την πίστα, στην περιοχή του Parking . Οι παραβάτες θα απομακρύνονται άμεσα από το χώρο της εκδήλωσης.
3. Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
4. Δεν επιτρέπονται κατοικίδια στον χώρο της εκδήλωσης
5. Δεν επιτρέπονται μπαλόνια, τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια, drones ή άλλες συσκευές που ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά σε αεροσκάφη.
6. Παρακαλούνται οι γονείς να έχουν υπό τη συνεχή εποπτεία και ευθύνη τους τα παιδιά. Ωστόσο τονίζεται ότι δεν συμμετέχουν στην έλξη άτομα κάτω των 18 ετών.
7. Δεν ρυπαίνουμε την πίστα με σκουπίδια ή άλλα αντικείμενα.
8. Μην αφήνετε προσωπικά αντικείμενα χωρίς επιτήρηση.
9. Παρακαλώ ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που θα σας υποδείξουν οι διοργανωτές.
10. Παρακαλούμε για την άμεση συμμόρφωση στις συστάσεις και οδηγίες του αρμόδιου προσωπικού του Δ.Α.Α. «Ελευθέριος Βενιζέλος».
11. Σε περίπτωση εκκένωσης του χώρου παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε άμεσα τις οδηγίες που θα σας υποδειχθούν από το αρμόδιο προσωπικό του ΔΑΑ.
12. Δεν συνιστάται η συμμετοχή ατόμων που δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση και πάσχουν από καρδιακά και άλλα νοσήματα.
13. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την ιδιαιτερότητα τη δράσης και να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση.
14. Προτείνεται η χρήση αντιηλιακού και η συχνή ενυδάτωση.
Οδηγίες Πρόσβασης
Το Hangar της ΟΑ βρίσκεται στο τέλος της Αττικής Οδού προς Αεροδρόμιο, μόλις 2 km μετά από τα κτίρια του, απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Μetropolitan EXPO.
Μπορείτε να φθάσετε στο χώρο Στάθμευσης της εκδήλωσης με 2 τρόπους:
 Μετά τον Κεντρικό Αεροσταθμό, κατευθύνεστε προς το Μetropolitan EXPO και στρίβεται δεξιά στην πινακίδα «Πυροσβεστική» και προχωράτε όλο ευθεία μέχρι τον χώρο στάθμευσης. (κόκκινη διαδρομή)
 Προσεγγίζετε το Metropolitan EXPO από την Βόρεια Πύλη του Αεροδρομίου (Λεωφ. Σπατών) και στον δακτύλιο στρίβετε αριστερά και προχωράτε όλο ευθεία μέχρι τον χώρο στάθμευσης. (πράσινη διαδρομή)
Πηγή

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)