Τι λέει Κοζανίτης, που παρακολουθούσε το φεστιβάλ μουσικής στο Άνσμπαχ, για τη βομβιστική επίθεση Σύρου


Μουδιασμένη παραμένει η Γερμανία μετά και το νέο επεισόδιο βίας αυτή τη φορά στην πόλη Άνσμπαχ, όπου χθες αργά το
βράδυ 27χρονος Σύρος ενεργοποίησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του σε μπυραρία έξω από τον χώρο όπου διεξαγόταν φεστιβάλ μουσικής. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία όπου αναφέρεται πως ο δράστης είχε υποβάλει αίτηση ασύλου, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. Ο ίδιος είπε ότι πιθανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ στην πόλη Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη. Ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα χιλιάδες άτομα που το παρακολουθούσαν.

Στην πόλη αυτή, το Άνσμπαχ κατοικούν και εργάζονται αρκετοί Έλληνες, ανάμεσά τους και Κοζανίτες τους οποίους το kozan.gr εντόπισε και μας περιέγραψαν τα όσα έζησαν τις στιγμές εκείνες.
Η περιγραφή του Αθανάσιου Τ. από την Κοζάνη, που ζει και εργάζεται στο Άνσμπαχ τα τελευταία χρόνια, είναι χαρακτηριστική: «Η έκρηξη έγινε μετά τις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και το εν λόγω μουσικό φεστιβάλ στο οποίο δεν άφησαν τον δράστη να μπει το παρακολουθούσα από το μπαλκόνι συγγενών μου που έχει πρόσβαση στο χώρο της συναυλίας. Παρέμεινα εκεί έως τις 8:30 το βράδυ και έφυγα για το σπίτι μου… Έπειτα ξαφνικά, ακολούθησαν όλα, η έκρηξη, η αναστάτωση, ο πανικός… Σε περίπτωση που επέτρεπαν την είσοδο του Σύριου, ίσως να θρηνούσαμε πολλά περισσότερα θύματα….».
Μάλιστα, ο ίδιος έχει ανεβάσει και στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ευχάριστες στιγμές από τη συναυλία, στην οποία εάν είχε επιτραπεί η είσοδος του Συρίου, ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και τους χιλιάδες των θεατών.
Ο Αθανάσιος δήλωσε στο kozan.gr πως το Άνσμπαχ είναι μια πολύ ήσυχη πόλη και παρόμοια περιστατικά βίας και εγκληματικότητας δεν είχαν σημειωθεί ποτέ. «Σήμερα, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα αλλά η αστυνομία είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο Αθανάσιος στο kozan.gr μη μπορώντας και ο ίδιος να κατανοήσει ακόμη το τι συνέβη στην ήσυχη αυτή και φιλόξενη πόλη. Δυστυχώς, ο φόβος και η ανασφάλεια «φώλιασαν» στην Ευρώπη και ουδείς γνωρίζει που θα σταματήσει αυτό…

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς