Καθαρισμός του Προφήτη Ηλία από Γερμανούς μαθητές (Φώτο - Βίντεο)

P1180184Μια δεκαμελής παρέα από νεαρά παιδιά από τη Γερμανία, μέλη
του Οργανισμού Aktion Sühnenzeichen Friedensdienste (Δράση για Συμφιλίωση- Υπηρεσίες για την Ειρήνη) βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας ,εκπονώντας  προγράμματα και δράσεις και μεταφέροντας  συμβολικά τη βαθιά συγνώμη των Γερμανών πολιτών για τα εγκλήματα πολέμου των Ναζί στην περιοχή μας.
Η όλη πρωτοβουλία ανήκει στην αρχαιολόγο- πολιτισμολόγο Σουλτάνα Ζορπίδου που προσέγγισε τον οργανισμό και του εξέθεσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για θερινό σχολείο. Μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρσι πάνω στο ιστορικό της σφαγής στην Κλεισούρα  και των  εβραϊκών κοινοτήτων της Καστοριάς, αλλά και τη δενδροφύτευση στον Προφήτη Ηλία , οι δράσεις συνεχίζονται και για 2η χρονιά. Σήμερα το πρωί , οι νεαροί επισκέπτες από τη Γερμανία προμηθεύτηκαν γάντια και σακούλες από τον Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος και καθάρισαν όλη την περιοχή του  Προφήτη Ηλία, αλλά και  και το Θέατρο Βουνού.
Το χαμόγελο δεν έπαψε να είναι ζωγραφισμένο στα χείλη τους , όταν μάζευαν τα ουκ ολίγα σκουπίδια μας στο βουνό ,δίνοντάς μας μαθήματα πολιτισμού και ταπεινότητας. Οι δράσεις της ομάδας, όπως δήλωσε η κ. Ζορπίδου   θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 30 Αυγούστου με μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κλεισούρα και θα περιλαμβάνει  την παρουσίαση όλων των εργασιών των παιδιών , καθώς και την προβολή ταινιών.


P1180176

P1180182

P1180184
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς