Γένους θηλυκού οι πρωτιές στο Νομό Κοζάνης: Οι τρεις πρώτες των πρώτων μιλούν για την επιτυχία τους! (Φώτο)

ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!
Γένους ...θηλυκού είναι η πρωτιά στο Νομό Κοζάνης με τρεις
δεσποινίδες να κρατούν τα ηνία, πετυχαίνοντας τα περισσότερα μόρια.
Και οι τρεις δεσποινίδες θα είναι γιατροί με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η μία λαμβάνει και πανελλαδική διάκριση, αφού τα μόριά της την κατατάσσουν στην πρώτη δεκάδα των επιτυχόντων πανελλαδικά!
Ειδικότερα, πρώτη των πρώτων στο Νομό Κοζάνης με 19.560 μόρια είναι η απόφοιτη του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, Ελένη Ιωαννίδου. Η Ελένη, που πέτυχε την εισαγωγή της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης,  είναι πρώτη μεταξύ των συνυποψηφίων της , ενώ βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των υψηλότερων επιδόσεων πανελλαδικά με βάση τα μόριά της!
Δεύτερη στο Νομό Κοζάνης και πάλι από το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, είναι η Ελισάβετ Τσαγγαλίδου με 19.547 μόρια, που περνάει και εκείνη στην Ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης. Από τα σχολεία της Κοζάνης, πρώτη είναι η Κλεοπάτρα Κεφαλά, απόφοιτη του 1ου ΓΕΛ, με 19.270 μόρια. Η Κλεοπάτρα πέτυχε την εισαγωγή της στην Ιατρική Αθηνών! Αξίζει να σημειωθεί πως τα λύκεια της Κοζάνης έχουν καλά αποτελέσματα, μεγάλες επιδόσεις και διακρίσεις, μιας και αρκετά παιδιά έγραψαν καλά και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε καλές σχολές !


"Η ικανοποίηση που νοιώθω τώρα, το μέγιστο κίνητρο!"

Ο Πρωινός Λόγος μίλησε και με τις τρεις δεσποινίδες, που με αφορμή αυτή τους την επιτυχία δίνουν το δικό τους μήνυμα για τους αυριανούς υποψηφίους των πανελλαδικών. Η Ελένη πέτυχε την εισαγωγή της στην πρώτη σχολή επιλογής της, την Ιατρική Θεσσαλονίκης. Όπως είπε στον "Π.Λ.": "Το κίνητρο για να προσπαθήσει κάποιος να πετύχει τους στόχους του είναι η μεγάλη ικανοποίηση που νοιώθει μετά, όπως νοιώθω εγώ αυτή τη στιγμή! Είναι δύσκολο να αλλάξει τον κόσμο, αλλά είναι το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση των ονείρων του". Η Ελένη ήθελε να ασχοληθεί με την ιατρική από πολύ μικρή. Όπως λέει: "Ήθελα να ασχοληθώ με την ιατρική , να βοηθήσω τους ανθρώπους, να ασχοληθώ με την έρευνα". Για το λόγο αυτό, μάλιστα, φιλοδοξεί να κυνηγήσει την τύχη της στο εξωτερικό, όπου οι επαγγελματικές ευκαιρίες είναι περισσότερες , όπως λέει. Από εδώ και πέρα, βάζει μικρούς στόχους για τον εαυτό της, όπως το να εγκατασταθεί στη σχολή και από εκεί και πέρα να ασχοληθεί με όποιο αντικείμενο της ιατρικής την γοητεύσει περισσότερο.


" Δεν ξενύχτησα ούτε μια μέρα "

Από την πλευρά της η Ελισάβετ Τσαγγαλίδου, με 19547 μόρια είδε και εκείνη την επιθυμία της για εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης να γίνεται πραγματικότητα. Όπως είπε η ίδια μιλώντας στον "Π.Λ." είπε πως μυστικό της επιτυχίας της είναι το συστηματικό διάβασμα. "Κουράστικα πολύ αυτή τη χρονιά, αλλά προσπάθησα να μην εξαντλήσω την εαυτό μου. Έκανα διάβασμα μεθοδικό". Μυστικό της επιτυχίας είναι το συστηματικό διάβασμα σε όλες τις τάξεις του λυκείου, αν και η ίδια ήταν πάντα καλή μαθήτρια , χωρίς να αφήνει κενά. "Δεν ξενύχτησα ούτε μια μέρα", είπε η ίδια, στέλοντας το δικό της μνήνυμα προς τα παιδιά, να μην έχουν άγχος. Όσο για την ιατρική, αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής για την ίδια, κάτι που ήθελε πολύ, από μικρή και τώρα που το πέτυχε, δηλώνει ενθουσιασμένη! Το μόνο μελλοντικό της σχέδιο είναι να πάει στη σχολή της και όλα τα υπόλοιπα, έπονται...


" Όταν προσπαθείς μεθοδικά, οι κόποι σου ανταμείβονται"

Η τρίτη μελλοντική γιατρός , είναι η απόφοιτη του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης Κλεοπάτρα Κεφαλα, από την Κοζάνη, που πέρασε στην Ιατρική Αθηνών. Στο μήνυμά της προς τα υπόλοιπα παιδιά, τόνισε πως  "πρέπει να προσπαθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο για να πετύχουν τον στόχο τους. Να μην αγχώνονται , η χρονιά περνάει γρήγορα και στο τέλος, όταν προσπαθείς μεθοδικά, οι κόποι σου ανταμείβονται!". Η Κλεοπάτρα αδημονεί να ξεκινήσει η σχολή της, από εδώ και πέρα.

Β.Σ.

 prlogos.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς