Τμήματα νηπιαγωγείων και ένταξης για τους πρόσφυγες στα Γρεβενά (Φώτο)

Τμήματα νηπιαγωγείων και σε δεύτερη φάση τμήματα
ένταξης για τα προσφυγόπουλα θα δημιουργηθούν εντός των ξενοδοχείων, όπου φιλοξενούνται στα ορεινά Γρεβενά. Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.
grev-prosfiges-mpgialas3Όπως ανέφερε η σχετική εισήγηση θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, από όπου αναμένεται να δοθεί σχετική έγκριση, ενώ για τη δημιουργία των τμημάτων για τα παιδιά ηλικίας 4-7 ετών θα απαιτηθούν επιπλέον οκτώ νηπιαγωγοί.
Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος τα παιδιά των προσφύγων από τη Συρία, που ανέρχονται περίπου στα 250, θα διδαχθούν και ξένες γλώσσες, ενώ για τα υπόλοιπα μαθήματα θα ληφθεί άλλη απόφαση, καθώς οι μαθητές δεν βρίσκονται κοντά σε σχολικές μονάδες για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος επισκέφτηκε τα ξενοδοχεία των Γρεβενών μαζί με το βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπγιάλα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε συζήτηση με τους ξενοδόχους, τους εκπροσώπους της Μ.Κ.Ο. Praksis και με τους πρόσφυγες, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη διαμονή των 500 και πλέον προσφύγων στα ορεινά των Γρεβενών.
grev-prosfiges-mpgialas2Σύμφωνα με τον κ. Μπγιάλα η «κατάσταση χαρακτηρίζεται από όλες τις πλευρές ομαλή», καθώς όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ένα ιδιαίτερα καλό κλίμα συνεργασίας, ενώ διερευνήθηκαν όπως τονίζει οι δυνατότητες βελτίωσης τόσο των συνθηκών διαβίωσης  των προσφύγων, αλλά και της δημιουργικής απασχόλησης των ενηλίκων.
Ήδη το ΚΤΕΛ Γρεβενών ξεκίνησε από χθες Δευτέρα (26/9/2016) δύο έκτακτα δρομολόγια για τη μεταφορά των προσφύγων στην πόλη των Γρεβενών. Τα δρομολόγια θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς