Η δημιουργία διαμαντιών και άλλες 5 χρήσεις της Τεκίλα που δεν γνωρίζετε

Η δημιουργία διαμαντιών και άλλες 5 χρήσεις της Τεκίλα που δεν γνωρίζετεΗ τεκίλα είναι από τα ελάχιστα αλκοολούχα ποτά με ονομασία
προέλευσης και φτιάχνεται στη μεξικάνικη επαρχία Jalisco. Η γεύση της δεν θυμίζει τίποτα άλλο. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες τα συστατικά της αγαύης, από την οποία παρασκευάζεται το ποτό, έχουν τουλάχιστον έξι χρήσεις. 

Διαμάντια από... τεκίλα
Επιστήμονες του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστήμιου του Μεξικού, ανακάλυψαν το 2008, ότι ο ατμός που προκύπτει από τη θέρμανση της λευκής τεκίλας, όταν επικαθήσει σε βάση ανοιξείδωτου χάλυβα, μπορεί να δημιουργήσει ένα φίλμ διαμαντιού. Έτσι, πριν 13 χρόνια άρχισαν να πειραματίζονται με τη δημιουργία συνθετικών διαμαντιών.
Στην πορεία οι μεξικανοί ερευνητές παρήγαγαν διαμάντια από υγρά και παρατήρησαν ότι το ιδανικό μίγμα για μια τέτοια μετατροπή (40% αιθανόλη και 60% νερό) έμοιαζε με την αναλογία που χρησιμοποιείται στην τεκίλα.

Εναλλακτική πηγή ενέργειας
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζουν ότι μια μέρα τα αυτοκίνητα θα μπορούν να μετακινηθούν με τεκίλα. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2011, οι επιστήμονες εντόπισαν ότι η αγαύη, το φυτό από το οποίο παράγεται η τεκίλα είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως βιοκαύσιμο.

Απώλεια βάρους
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα συστατικά του φυτού αγαύη πιθανώς να βοηθάει στην διάλυση του λίπους και στη μείωση της χοληστερίνης. Η έρευνα αναφέρει πως η αγαύη προκαλεί στον οργανισμό την παραγωγή ινσουλίνης, που μειώνει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα και παράλληλα βοηθάει στο να χάσουμε κιλά. Το πείραμα έγινε ήδη σε παχύσαρκα ποντίκια, τα οποία εμφάνισαν σημαντική απώλεια βάρους.

Ενίσχυση του ύπνου
Η χαλάρωση είναι μια από τις παρενέργειες που προκαλεί η τεκίλα. Μια μικρή ποσότητα πριν τον ύπνο μπορεί να σας κάνει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο ήσυχα.

Πρόληψη του διαβήτη
Το 2010 πειράματα του Πολυτεχνείου Γκουαναχουάτο του Μεξικό βρήκαν ότι η αγαύη (περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτάνες, ένα πολυμερές από μόρια φρουκτόζης) θα μπορούσε να αυξήσει την ορμόνη GLP-1 βοηθώντας στην αύξηση της παραγωγής ινσουλίνης.

Μπορεί να βοηθήσει στην οστεοπόρωση
Συστατικά της αγαύης βοηθούν την απορρόφηση του ασβεστίου κι ενδεχομένως στην βελτίωση της πυκνότητας των οστών.
Οι ερευνητές του Center for Research and Advanced Studies στο κεντρικό Μεξικό βρήκαν -μετά από πειράματα σε ποντίκια με οστεοπόρωση- πως η απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου βελτιώθηκε όταν καταναλώθηκε μέσω των ενώσεων με αγαύη.

 cnn.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη