MIFUR 2017 – Κυριακάτικο Ρεπορτάζ στο The One Milano (Φώτο)

theonemilano-reception«Γηράσκω αεί διδασκόμενος» λέει η αρχαία ρήση που αφορά σε όλα, και μέσα σε αυτά τα…
όλα δεν γίνεται παρά να συνυπάρχει και η γούνα.
Όσο περισσότερο ερευνούμε, όσα περισσότερα ακούμε και όσα περισσότερα φτάνουν στο desk του oladeka.com δεν σας το κρύβουμε ότι τόσο ανακαλύπτουμε τον κατακερματισμό των συμφερόντων, των απόψεων, των λογικών, και γενικότερα του υποκειμενικού των αντιλήψεων.
Κάθε φορά που κάνουμε έρευνα και ρεπορτάζ με κάποιο θέμα αναφορικά με τη γούνα, διαπιστώνουμε ότι το πιο δύσκολο είναι να περιγράψεις μία κατάσταση ή ένα γεγονός (σχετικό με τους γουνοποιούς) κατά μέσο όρο και με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να εκφράζει τους περισσότερους. Προσέξτε, όχι όλους, αλλά την πλειοψηφία. Αυτό που συμβαίνει για ακόμη μία φορά με τους γουναράδες μας είναι απερίγραπτο. Η εικόνα που προσπαθούμε να μεταφέρουμε δημοσιογραφικά σχετικά με την αλήθεια του εκάστοτε επιχειρηματικού γεγονότος, απλώνεται από το ένα άκρο, μέχρι το ακριβώς αντίθετο. Αυτό δεν είναι κλάδος, αυτό είναι παζλ που θυμίζει τη δομική ύλη του σύμπαντος!
Μέχρι που ακούσαμε και κάπως πικρόχολη κριτική από μερικούς αγαπητούς επιχειρηματίες επειδή γράψαμε ότι έγιναν παραγγελίες χιλιάδων κομματιών από κάποιες επιχειρήσεις στο Hong Kong. Μα κύριοι, εσείς οι ίδιοι μας τα λέτε. Και αν δηλαδή κάποιος από εσάς «έγραψε» παραγγελίες 5,000 κομματιών π.χ.  τι να κάνουμε τώρα, να τις ακυρώσουμε εμείς επειδή εσείς δεν τις κάνατε; ή να αναλάβουμε τελωνειακό ρόλο για να πιστοποιήσουμε και να σφραγίσουμε το «έγκυρο» των δηλώσεων;
Τι να πρωτοαναφέρουμε, τη δημόσια τοποθέτηση επιχειρηματία που μας ¨μάλωσε¨ επειδή αναφέραμε ότι κάποιοι κατέγραψαν υψηλές επιδόσεις στο Hong Kong και την επόμενη στιγμή προμόταρε δεόντως τη MIFUR για την οποία οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά τους σπόνσορες και τους τελάληδες υποστηρικτές της;
Σε αυτόν τον τόπο, όλα ξυνίζουν, όλα ενοχλούν. Για αυτό και ο ίδιος ο κλάδος παραμένει κατακερματισμένος και διαλυμένος εκ του διαχρονικού αλληλοσπαραγμού. Ότι και να πεις θα ακούσεις τα αντίθετα. Ότι και να συμβαίνει. Άσπρο εσύ; Μαύρο αυτοί! Πάνω εσύ κάτω αυτοί! Γενικώς, βασιλεύει ο εγωισμός και η αίσθηση της παντογνωσίας.
Και για να τελειώνουμε με αυτό. Κύριοι θυμηθείτε ότι όσα γράφουμε είναι αυτά που μας λέτε εσείς όταν σας ρωτάμε. Αν μας λέτε αλήθειες, αλήθειες γράφουμε. Αν μας λέτε μπούρδες, μπούρδες γράφουμε και μεις. Αυτό όπως καταλαβαίνετε σε εσάς γυρίζει πάντα. Γιατί δημιουργεί ένα κλίμα. Ξέρετε σαν εκείνο που λένε ότι η οικονομία είναι ψυχολογία… Ε λοιπόν αν θέλετε αυτό που δημιουργείται από το χώρο της επικοινωνίας να είναι ωφέλιμη ψυχολογία, σταματήστε τις κουτοπονηριές και λειτουργείστε λίγο διαφορετικά. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι εμείς μιλάμε με πολλούς από εσάς, ενώ εσείς ξεχωριστά ο καθένας, έχετε ένα κάπως πιο περιορισμένο ιδιωτικό περιβάλλον αντικειμενικής επαφής με την πραγματικότητα των άλλων συναδέλφων σας, που τυγχάνει ξέρετε να είναι και ανταγωνιστές σας στον επιχειρηματικό στίβο.
Κατά τα άλλα, ομαλά κύλισε και σήμερα η προτελευταία ημέρα του THE ONE MILANO στο οποίο πλαισιώνεται και η MIFUR. Κάποιος φίλος μας είπε ότι οι Έλληνες λόγω…τιμής, κάτι κάνουμε, οι Ιταλοί όμως κλαίνε….
Η εικόνα παραμένει ίδια με μικρές παραλλαγές. Ο κόσμος είναι και σήμερα πολύς, τα περίπτερα δεν μένουν άδεια, ενδιαφέρον υπάρχει αλλά οι δουλειές παραμένουν πολλές πλην μικρές. Υπάρχουν οι ευχαριστημένοι Έλληνες που δηλώνουν πως ευτυχώς κάτι γίνεται αλλά υπάρχουν και οι άλλοι που λένε ότι αυτές οι μικρές δουλειές δείχνουν ότι η έκθεση όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα, πηγαίνει ¨χαλαρά».
Άλλοι υποστηρίζουν ότι στο Hong Kong ήταν καλύτερα τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με τις παραγγελίες και άλλοι ότι το Μιλάνο δούλεψε ελαφρώς καλύτερα. Εδώ λοιπόν έρχεται και δένει ο σημερινός μας πρόλογος περί υποκειμενικότητας των πραγματικοτήτων και της αντίληψης αυτών.
Για άλλον τα 1000 παλτό είναι λίγα αλλά για κάποιον άλλον είναι απίστευτα πολλά.
Το σίγουρο είναι:
1ον Ότι στο Μιλάνο δεν ακούστηκαν μεγάλες δουλειές (έστω και ως φήμες)
2ον Ότι στο Μιλάνο ο κόσμος είναι πολύς όπως κατά προσέγγιση και στο Hong Kong
3ον Ότι οι παραγγελίες είναι περίεργα πολλές και μικρές (Και αυτούς τους χαρακτηρισμούς από εσάς τους ακούσαμε) Αυτό μπορεί να οφείλεται σε «ευρωπαϊκούς»  τρόπους συναλλαγών (μπουτικ και περιορισμένες ανάγκες) ή στη διαχρονική πολιτική αγοράς δειγμάτων για αντιγραφή. Δηλαδή ενδοκλαδικές πωλήσεις από εκθέτες γουναράδες σε επισκέπτες γουναράδες για να αντιγράψουν τα μοντέλα των πρώτων, οι δεύτεροι. Μη βιαστείτε να διαμαρτυρηθείτε, εσείς πάλι μας τα είπατε, αλλά εδώ που τα λέμε και η κοινή λογική. Όταν πας σε έκθεση, πας για χονδρική. Δεν είναι ότι πιο φυσιολογικό να…ευδοκιμεί η μικροχονδρική ή η ξεκάθαρη λιανική…Για να μην μιλήσουμε πάλι για τους κινέζους που είναι και πάρα πολλοί στην συγκεκριμένη έκθεση. Αν έχετε να προσθέσετε άλλους λόγους, το πεδίο των σχολίων είναι διαθέσιμο.
4ον Ότι το επικοινωνιακό «σόφισμα» της ενιαίας πλατφόρμας THE ONE MILANO φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς όσον αφορά στην επισκεψιμότητα. Οι δουλειές βέβαια είναι άλλο πράγμα. Παρ όλα αυτά ήταν κατα τη γνώμη μας εντυπωσιακή κίνηση σε επίπεδο marketing. Στην Ελλάδα βέβαια είμαστε μανούλα στο αντίθετο. Διάλυση, ομαδούλες, κατακερματισμός και εμφύλιος που γράφουν ιστορία και οι μελλοντικοί Καστοριανοί θα κοιτάνε τις ταφόπλακες των προγόνων τους και θα κουνάνε με πικρία το κεφάλι τους. Εκτός και αν γίνει κανένα θαύμα.
5ον Ότι η θετική ψυχολογία που ξεκίνησε από την ανατολή και συνεχίζεται στα Ιταλο – Ελβετικά σύνορα θα ενισχύσει σαν σκυταλοδρομία τις Ελληνικές εκθέσεις. Και τις δυο.
Αυτά προς το παρόν συν ότι όπως θα δείτε και στις φωτο, στο Duomo έκαναν την εμφάνιση τους και οι …άσπονδοι φίλοι των γουνοποιών, anti fur.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…
mf

furluxurius-mifur

i-love-fur
ferre-nafa

ferre
af
anti-fur
mifur-tox
bourtsos
bourtsos2
C5c2-pEWgAAUPon
cpl-mifur
ego-mifur
manifestazione_foto3_2203
manifestazione_foto4_220
manzoni
manzoni1
mf2
mf3
mf4
mifur
MIFUR-eisod

nipal-mifur
pt
pt1

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ιωάννα Κοτοπούλου: «Με θέληση και πίστη μπορούμε να κάνουμε τα πάντα στη ζωή μας» (Φώτο - Βίντεο)