Το πρόγραμμα «ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Δήμου Βοΐου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Mε χαρά διαπίστωσα μέσα από το άρθρο με τίτλο Αριστοτέλης και Πυθαγόρας στην υπηρεσία του τουρισμού του σημερινού φύλλου της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   (ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ) ότι έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστή η προσπάθεια του Δήμου Βοιού, που μαζί με άλλους δήμους επιδιώκει να υιοθετήσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού ώστε να απεγκλωβιστεί από παραδοσιακές και παρωχημένες μεθόδους στον τουρισμό.

Η απόπειρα για τον Δήμο Βοίου γίνεται μέσω του project με τον τίτλο «ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» που όπως σημειώνει η εφημερίδα:


«περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων με άλλες χώρες όπου έδρασαν και πρόκοψαν οι Σιατιστινοί έμποροι και λόγιοι με στόχο τη δημιουργία μιας νέας πολιτιστικής διαδρομής«.

Στην κατεύθυνση του project κινείται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη» με τίτλο «Διαχρονικές Πολιτισμικές Σχέσεις της περιοχής μας με την Ουγγαρία» όπου θα είναι καλεσμένος ο Πρέσβης της Ουγγαρίας και θα έχει ως κεντρικό ομιλητή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Χρίστο Ζαφείρη.
Σε επόμενες αναρτήσεις θα περιγραφούν αναλυτικά οι δράσεις και ο στόχος του project!
Φυσικά, για να επιτευχθούν οι στόχοι του project θεωρώ πως θα είναι χρήσιμο μεταξύ άλλων να υλοποιηθούν παρόμοιες εκδηλώσεις στις πόλεις που ήταν ο τελικός σταθμός αυτών των δρόμων.
Θα πρέπει επίσης, να ξεκινήσει ο σχεδιασμός (έστω και πολύ αργοπορημένα) της στρατηγικής για την διαχείριση του θέματος των αρχοντικών και εν συνόλω της πολιτιστικής μας κληρονομίας.
Θα πρέπει επίσης, να δοθούν οι κατευθύνσεις για την δημιουργία και τον συντονισμό των απαραιτήτων υποδομών που θα υποδεχθούν και θα φιλοξενήσουν τους τουρίστες.
Θα πρέπει επίσης, να εξεταστούν και άλλες προοπτικές προς την κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού, όπως των περιπατητικών μονοπατιών, της ήπιας αξιοποίησης του Βούρινου και της ανάπτυξης επιχειρηματικού πλάνου πάνω στο οποίο θα λειτουργήσουν υποδομές του Δήμου όπως αυτές του Πνευματικού Κέντρου «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη.
22/04/2017 Λάζαρος Γ. Κώτσικας

Πολιτικός Μηχανικός, PhD


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη