ΚΟΖΑΝΗ - «Γέφυρα Ζωής» : Έξι συμβατοί δωρητές ζωής σε 2000 δείγματα μυελού των οστών! (Φώτο)

«Γέφυρα Ζωής» : Έξι συμβατοί δωρητές ζωής σε 2000 δείγματα μυελού των οστών!Συγκίνησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας με την πρωτοβουλία τους να συλλέξουν δείγματα σάλιου για την εγγραφή των πολιτών της πόλης στο μητρώο δοτών μυελού των οστών, με αφορμή την ασθένεια ενός συμμαθητή τους από λευχαιμία.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» Θεόδωρος Τσαουσίδης , «τα παιδιά του 1ου γυμνασίου Πτολεμαΐδας δούλεψαν πολύ και η προσπάθειά τους αυτή έφερε αποτελέσματα. Έκαναν αφίσες, ενημέρωσαν όλα τα μαγαζιά της πόλης, έκαναν διαφήμιση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πήγαν πόρτα – πόρτα και ενημέρωσαν ότι χρειάζεται να γίνουν δότες μυελού των οστών, όχι μόνο για το δικό μας παιδί που έχει τώρα ανάγκη, αλλά για κάθε άνθρωπο». Στο σύνολό της η εν λόγω εξόρμηση συγκέντρωσε πάνω από 500 δείγματα, οι μαθητές μέτρησαν 535 δείγματα , γεγονός πολύ σημαντικό.
Ο Σύλλογος έχει συγκεντρώσει πάνω από 5000 δείγματα σάλιου για δωρητές μυελού των οστών, στις μέχρι τώρα εκστρατείες συλλογής δειγμάτων της Γέφυρας Ζωής. Επίσης, η εκστρατεία συνεχίζεται τόσο στην Πτολεμαΐδα (όπου το πρωί στο ξενοδοχείο Παντελίδης θα γίνει ομιλία για τη Μαιευτική αλλά και συλλογή δειγμάτων για τον μυελό των οστών σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο, όπου μπορούν να δώσουν δείγμα όσοι δεν πρόλαβαν προχθές), αλλά και στην Κοζάνη στο Δημοτικό Πάρκο, μετά τις 6 μ.μ. το απόγευμα της Παρασκευής και του Σαββάτου, στο πλαίσιο του ραδιοφωνικού πάρτι του just radio του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας .

Αξίζει να σημειωθεί πως στους 4.000 δωρητές μυελού των οστών του Συλλόγου Γέφυρα Ζωής, έχουν βρεθεί ήδη έξι συμβατοί δότες, που μπορούν να προσφέρουν ζωή σε συμπολίτες τους που πάσχουν από λευχαιμία ή συναφές παθήσεις. Μάλιστα, τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει το τελικό τεστ συμβατότητας για την δωρήτρια Ελένη Γκόγκου, ενώ ακολουθούν στις 29 Μαΐου οι δωρήτριες από το Αμύνταιο και τη Νέα Νικομήδεια Βέροιας . «Η θεωρία της στατιστικής έχει ξεπεραστεί σε εμάς. Από 1 στις 20.000 στην ίδια φυλετική καταγωγή, 1 στις 200.000 στην Ελλάδα, εμείς είμαστε πλέον 1 στους 700 στον γενικό πληθυσμό. Είναι κάτι μοναδικό, θεία ευλογία. μια ανώτερη δύναμη, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε. Κάθε φορά που ένα παιδί σώζεται, μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια», λέει με συγκίνηση ο ίδιος.
Η χώρα μας πρέπει να περάσει τους 200.000 δωρητές μυελού των οστών και αν αυτό που κάνει ο σύλλογος της Κοζάνης, το κάνουν ακόμη 20 οργανώσεις, η ανάγκη αυτή θα είχε καλυφθεί! Δυστυχώς, μόλις 4 οργανώσεις πανελλαδικά εργάζονται τόσο εντατικά, ενώ θα μπορούσε μέσα σε ένα – δύο χρόνια να καλυφθούν οι ανάγκες.
«Αγαπάμε τη ζωή και τον άνθρωπο και η δράση των παιδιών του 1ου γυμνασίου μας δείχνει το δρόμο, για το πως πρέπει να γίνεται η εξόρμηση οργανωμένα και μαζικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαουσίδης, συγχαίροντας τους μαθητές για τη μαζική τους προσέλευση, ενώ τα μηνύματα είναι θετικά για εκ νέου εξόρμηση δωρητών μυελού των οστών, για όποιο παιδάκι ή συμπολίτη μας έχει ανάγκη.
Το πρόγραμμα του συλλόγου είναι καθημερινό: Αιμοδοσία 22 του μήνα στην Αγία Παρασκευή, 24 του μήνα στην Κοζάνη, Ποδηλατάδα με την κοινότητα Καρυδίτσας και πολλές άλλες δράσεις.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)