ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ο Έρωτας και η παλιά Καστοριά ζωντάνεψαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Φώτο)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μύησις 2017”, τα τμήματα Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων, σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς “Μύησις”, παρουσίασαν την παράσταση «Τριανταφυλλάκι μ’ κόκκινο».
Της Χρύσας Κοσμίδου
Σε ένα φυσικό σκηνικό, η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της πλατείας του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας της Κουμπελίδικης, όπου το αποτέλεσμα πραγματικά δικαίωσε τόσο τους συμμετέχοντες, όσο και τους  θεατές και παράλληλα ανέδειξε τον ιστορικό ιστό της πόλης.
Συνολικά, συμμετείχαν 40 παιδιά και 50 ενήλικες χορευτές και ηθοποιοί, ντυμένοι με ρούχα εποχής, συνοδεία 7μουσικών και 5 τραγουδιστών , παρουσιάστηκαν ήθη, έθιμα, χοροί και τραγούδια την Καστοριάς αλλά και της Ηπείρου, με ένα συνδυασμό αφήγησης, φωτισμών, κίνησης, μουσικής και σκηνικών με θέμα τον Έρωτα και την παλιά Καστοριά.
Η πλατεία της Κουμπελίδικης  κατακλίστηκε από κόσμο, ο οποίος ήθελε να παρακολουθήσει αυτή την πραγματικά εξαιρετική χοροθεατρική παράσταση. Το παρών έδωσαν και τοπικοί πολιτικοί φορείς, μεταξύ των οποίων ήταν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήριος Αδαμόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λεωνίδας Παπαδημητρίου.
«Ο όμιλος “Μύησις”, διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, με τη συμμετοχή  σε διάφορα φεστιβάλ αλλά και τη δημιουργία εκδηλώσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Παναγιώτης Κώττας.
Η κα Τελιγιορίδου, αναφερόμενη και στις τελευταίες ευχάριστες εξελίξεις που αφορούν στην ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Π.Ε. Καστοριάς  είπε πως «Θεωρώ πως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Όμιλο “Μύησις”, καθώς με τις δράσεις του απέδειξε πως μπορεί να διατηρηθεί η ιδιαίτερη ταυτότητα και το χρώμα μιας πόλης με ιστορία και πολιτισμό. Θέλω να συγχαρώ τον Όμιλο, διότι κατάφερε να κάνει γνωστή πολιτισμικά την Καστοριά σε όλη την Ελλάδα. Τέλος,   θα ήθελα να κάνω και μια σύντομη αναφορά στην ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην  πόλη της Καστοριάς, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά που αγαπούν τη μουσική να έχουν την εκπαίδευση που τους ταιριάζει και θα προσπαθήσω αυτό το σχολείο να είναι η αρχή ώστε η πόλη να αποκτήσει και τις υποδομές που τις χρειάζονται».  
                    

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς