Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να προβλέψουν πότε θα πεθάνεις

Το αιώνιο ερώτημα, πόσος χρόνος ζωής μας απομένει; Η επιστήμη της ιατρικής μετα την αποκωδικοποίηση του DNA τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, και βρίσκεται μπροστά σε νέα ευρήματα.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει ιατρικές εξετάσεις και να προβλέψει την υγεία του κάθε ασθενή αλλά και το πότε θα πεθάνει.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο για να αναλύσουν τις εξετάσεις 48 ασθενών, άνω των 60 ετών.

Με τα στοιχεία που βρήκαν προέβλεψαν την πιθανότητα θανάτου μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, με ποσοστό επιτυχίας που ξεπέρασε οριακά το 70%.

Οι ακτινογραφίες είναι ο καλύτερος τρόπος για τους γιατρούς να μετρήσουν την υγεία ενός ασθενή, καθώς έχουν ξεκάθαρη απεικόνιση των διαφόρων οργάνων, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, οι αρτηρίες κτλ.

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αναγνωρίζει στις ακτινογραφίες αυτές ήπιες μεταβολές στους ασθενείς αναζητώντας για επικίνδυνες ανωμαλίες. Όμως δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο πώς η μηχανή κάνει τους συσχετισμούς και μπορεί να προβλέπει τον βαθμό θνησιμότητας, όμως, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με μεγαλύτερη βάση δεδομένων ο αλγόριθμος θα είναι ολοένα και περισσότερο ακριβής.

 Το DNA, η καταγραφή του τρόπου ζωής, και οι εξειδικευμένες εξετάσεις αποτελούν όπλα στα χέρια των επιστημόνων, που στα επόμενα δέκα χρόνια, μιλούν για ανακαλύψεις που θα αλλάξουν όσα γνωρίζουμε γύρω από την Ιατρική.

e-radio

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)