Η φαλάκρα "χτυπά" και τις γυναίκες – Αιτίες και θεραπεία

Σημαντική ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ στην Αθήνα! Βρέθηκε ολόκληρος ΣΤΡΑΤΟΣ...

Πάνω από 2.500 χρόνια πριν, ένας Αθηναίος ευγενής με την ονομασία Κύλων - ο πρώτος καταγεγραμμένος Ολυμπιονίκης - προσπάθησε να αναλάβει την πόλη της Αθήνας και να εγκατασταθεί ως μόνος ηγεμόνας.

Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη και τον Ηρόδοτο, Αθηναίοι και  Έλληνες ιστορικοί που έγραψαν για το πραξικόπημα, ο Κύλων δέχτηκε μια στρατιά από τους οπαδούς να εισέλθουν στην πόλη και να πολιορκούν στην Ακρόπολη.

Ηττήθηκαν, αλλά ο Κύλων κατάφερε να δραπετεύσει.

Τώρα οι αρχαιολόγοι στην Αθήνα πιστεύουν ότι μπορεί να βρήκαν μερικά από τα απομεινάρια του στρατού του Κύλωνος σε έναν μαζικό τάφο στο Φάληρο, 6 χιλιόμετρα νότια του κέντρου των Αθηνών.

Η ανακάλυψη των 80 σκελετών των ανδρών είναι "ανυπέρβλητη" στην Ελλάδα, δήλωσε η αρχαιολόγος Στέλλα Χρυσουλάκη.

Όλοι οι άνδρες είχαν τα χέρια τους σε αλυσίδες σιδήρου και τουλάχιστον 52 από αυτά είχαν τα χέρια τους δεμένα πάνω από τα κεφάλια τους.

Πέθανε από χτυπήματα στο κεφάλι, θύμα μιας "πολιτικής εκτέλεσης" που χρονολογείται από το 675 έως το 650 π.Χ. σύμφωνα με κομμάτια κεραμικής που βρέθηκαν στον τάφο, δήλωσε η Χρυσουλάκη.

Εκείνη τη στιγμή, η Αθήνα μόλις είχε ξεκινήσει να οργανώνεται δημοκρατικά, κάτι που συνέβη «με φόντο πολιτικών αναταραχών, εντάσεων μεταξύ τυράννων, αριστοκρατών και μεσαίας τάξεως», πρόσθεσε.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια