ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Κορομηλία – Κρυσταλλοπηγή (βίντεο – δηλώσεις)


Δόθηκε πριν λίγο στην κυκλοφορία το τμήμα Κορομηλία – Κρυσταλλοπηγή  από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο Κρυσταλλοπηγής
Δείτε μεγάλη σειρά φωτογραφιών ΕΔΩ
Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών
 «Δώσαμε στην κυκλοφορία τον κάθετο άξονα της Εγνατίας προς την Κρυσταλλοπηγή. Δυστυχώς, δεν υπήρχε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τους κάθετους άξονες και για τις συνδέσεις που θα έπρεπε να έχει η Εγνατία. Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο. Στόχος μας είναι η Εγνατία Α.Ε. να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στις υποδομές της Βορείου Ελλάδος, να ολοκληρωθούν οι κάθετοι άξονες και οι συνδέσεις με όλες τις παραγωγικές περιοχές. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να μην υπάρχει μόνο η οδική Εγνατία, αλλά και η σιδηροδρομική. Πρέπει και προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Περιοχές όπως είναι η Καστοριά και η Φλώρινα, περιοχές στη Θράκη και στην Ήπειρο να αποτελούν την αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων. Προχωράμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και για την ανάπτυξη».
Ολυμπία Τελιγιορίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς
 «Είμαστε ιδιαιτέρα ικανοποιημένη, καθώς παραδόθηκε στην κυκλοφορία αυτό το πολύ σημαντικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μας και πιστεύω πως δίνει μια άλλη προοπτική και δυνατότητα στην περιοχή μας. Χάρη σε αυτό το έργο, μπορούμε να βγούμε από την απομόνωση, μάλιστα σε συνδυασμό με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά το προηγούμενο διήμερο από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως η είναι η σύνδεση με τη σιδηροδρομική Εγνατία  και η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καστοριάς, δίνονται όλες οι δυνατότητες μέσα από αυτό το πλέγμα των υποδομών, ώστε η Καστοριά και γενικότερα η Δυτική Μακεδονία, να βγει από την κρίση και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια παραγωγική και αναπτυξιακή πορεία. Εύχομαι πάντα τα λόγια και οι υποσχέσεις να γίνονται έργα. Άλλωστε τα εγκαίνια της του τμήματος Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή μαρτυρούν ότι δεν μένουμε στα λόγια, αλλά προχωράμε στις πράξεις.
Θεόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
 «Εύχομαι αυτός ο δρόμος να είναι καλοτάξιδος, ασφαλής και ελπίζω να αποτελέσει ένα δρόμο συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των λαών. Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και αυτό αποδείχτηκε και από την  παράδοση αυτού του δρόμου. Πρέπει να πορευτούμε με σχεδιασμό, ενότητα και χωρίς αγκυλώσεις και αντιθέσεις. Σύντομα θα υλοποιηθεί και ο δρόμος της καθέτου της Φλώρινας, γιατί όπως ζητάμε ισότητα και δικαιοσύνη από το Κεντρικό Κράτος, έτσι πρέπει να την διατηρήσουμε και σε περιφερειακό επίπεδο»
Απόστολος Αντωνούδης, Πρόεδρος της Εγνατίας Α.Ε.
 «Τέτοιου είδους έργα, βγάζουν στην επιφάνεια την κάθε περιοχή, αλλά πραγματικά δημιουργούνται πόλοι ανάπτυξης όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ενδοχώρα των Βαλκανίων. Τα έργα από μόνο δεν αποτελούν την ανάπτυξη, αλλά δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης»fouit.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)