ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ της Europol! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ το ΚΡΕΑΣ που τρώμε...

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν εκ νέου σήμερα σε ένα παλιό διατροφικό σκάνδαλο, καθώς η Europol προέβη σε 66 συλλήψεις μελών παράνομου δικτύου δικτύου εμπορίας κρέατος αλόγου, ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση, στην Ισπανία και το Βέλγιο. Εκτός των συλλήψεων έγιναν κατασχέσεις ακινήτων, πολυτελών αυτοκινήτων και μπλοκαρίστηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί.
Οι «66» κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για κακοποίηση ζώου, πλαστογράφηση εγγράφων, ξέπλυμα δημοσίου χρήματος και εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας.
Το διατροφικό σκάνδαλο είχε ξεσπάσει το 2013, στην Ιρλανδία, και τότε είχε προκαλέσει σοκ σε όλη την Ευρώπη. Όπως είχαν αποκαλύψει έλεγχοι υγειονομικών υπηρεσιών, το κρέας που υπήρχε σε κάποια προϊόντα και πωλούνταν ως βόειο στην πραγματικότητα ήταν 100% κρέας αλόγου. Τότε είχε υποδεχθεί ως υπεύθυνος ένας Ολλανδός επιχειρηματίας που όμως διέφευγε της σύλληψης.
Το καλοκαίρι του 2016, η ισπανική Αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά ένα δίκτυο, που σφαγίασε άλογα σε Ισπανία και Πορτογαλία τα οποία ήταν υπέργηρα ή σε πολύ κακή κατάσταση για ανθρώπινη κατανάλωση, πλαστογραφούσε τα σχετικά έγγραφα και εξήγαγε το κρέας στο Βέλγιο ─έναν μεγάλο εξαγωγέα κρέας αλόγου στην ΕΕ.  Η έρευνα οδήγησε στις σημερινές συλλήψεις, μια εκ των οποίων είναι του Ολλανδού επιχειρηματία που καταζητούνταν.
«Στην Ισπανία 65 άνθρωποι συνελήφθησαν και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκλήματα όπως κακοποίηση ζώου, πλαστογράφηση εγγράφων, παρακώλυση της δικαιοσύνης, εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,» αναφέρει η Europol σε ανακοίνωσή της.
Η επιχείρηση διεξήχθη σε συνεργασία με τις Αρχές του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Ελβετίας και της Βρετανίας.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της ΕΕ αποκάλυψε ότι λιγότερο από το 5% όλων των βόειων προϊόντων που ελέγχθηκαν βρέθηκαν θετικά σε DNA αλόγου.

pontos-news.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς