Τα Φαγητά στον κόσμο!


Δανία
Το Hakkebøf είναι ένα είδος  μοσχαρίσιου φιλέτου, μαγειρεμένο με καραμελωμένα κρεμμύδια και καφέ σάλτσα.

Μάλτα
Στη Μάλτα ως εθνικό φαγητό θεωρείται το Maltese Fenkata , δηλαδή  το τηγανητό κουνέλι με σκόρδο και κρασί

Νορβηγία
Το Rakfisk αποτελείται από πέστροφα το οποίο έχει υποβληθεί σε ζύμωση μέσα σε άλμη για 2 με 3 μήνες και τρώγεται χωρίς να χρειαστεί μαγείρεμα.

Ουγγαρία
Σούπα Goulash  ή αλλιώς μαγειρεμένη ως στιφάδο με κρέας, noodles, λαχανικά( κυρίως πατάτες), πάπρικα και άλλα μπαχαρικά.

Αίγυπτος
Το Ful medamnis είναι ένα εθνικό πιάτο το οποίο αποτελείται από πουρέ φάβας σερβιρισμένο με λάδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, και χυμό λεμονιού.

Αργεντινή
Δοκιμάστε τα empanada, ένα είδος αρτοσκευάσματος με γέμιση από τυρί, λαχανικά ή κρέας.

Κούβα
Το αυθεντικό κουβανέζικο πιάτο  Ρόπα Vieja σερβίρεται με (τεμαχισμένη μπριζόλα σε μια βάση από σάλτσα ντομάτας, μαύρα φασόλια, ρύζι κίτρινο  και τηγανητά yuca με μπύρα.

Μαρόκο
Η χρήση του κουσκούς είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη μαροκινή κουζίνα. Το Mrouzia είναι ένα από τα πιο σημαντικά πιάτα αυτής της χώρας. Πρόκειται για ένα είδος στιφάδου με αρνάκι, μέλι, κανέλα και αμύγδαλα συνοδευόμενο συνήθως με κουσκούς.

Γερμανία
Λουκάνικο με κάρυ (currywurst), το εθνικό γερμανικό πιάτο, φαίνεται πως το 1947, μια κυρία ονόματι Herta Heuwer με λίγο κέτσαπ, Γούστερσος και σκόνη κάρι, που πήρε από κάποιους Βρετανούς στρατιώτες, έφτιαξε μιαν απλή σάλτσα και την έριξε πάνω από βρασμένα λουκάνικα. Άρχισε να πουλάει με καροτσάκι το δρόμου στο Βερολίνο και κατέληξε να διευθύνει ένα εστιατόριο με ειδικότητα στην εφεύρεσή της.



Φιλιππίνες
Το όνομα του πιο δημοφιλούς πιάτου στις Φιλιππίνες είναι Adobo. Περιλαμβάνει κρέας ή θαλασσινά μαριναρισμένα σε σάλτσα από ξύδι και σκόρδο, τα οποία σιγοβράζονται σε λάδι.

Κολομβία
Arepasψωμάκια από καλαμπόκι ή αλεύρι που μπορεί να ψηθούν στη σχάρα, ή να τηγανιστούν. Συνήθως τρώγονται για πρωινό ή ως απογευματινό σνακ με βούτυρο, τυρί, αυγά, συμπυκνωμένο γάλα ή hogao (μια σάλτσα κρεμμυδιού)

Μεγάλη Βρετανία
Fish’n’chips, αποτέλεσε κάποτε το γεύμα της εργατικής τάξης, έχει να δώσει γεύση, με το τραγανιστό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά ψάρι και τις πατάτες, πασπαλισμένο με αλάτι, ξίδι και λίγη σάλτσα ταρτάρ.

Γαλλία
Κρουασάν, είτε ως πρωινό, είτε ως σνακ, είτε με σοκολάτα, είτε με μαρμελάδα, είτε βουτύρου, το κρουασάν είναι ένα από αυτά τα τρόφιμα που θα άφηναν τον κόσμο φτωχότερο από άποψη γεύσης αν δεν υπήρχαν –και πιο αδύνατο.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)