Η γούνα πάει… κρουαζιέρα

Την ένταξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στην Ελληνική Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ανακοίνωσαν ο πρόεδρος ο πρόεδρος της ΕΟΓ, Δημήτρης Κοσμίδης, και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Κορκίδης, είναι η πρώτη κλαδική ομοσπονδία που εντάσσεται στην οργάνωση της ΕΣΕΕ.

Ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος
«Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε με στόχο τη συγκρότηση των δυνάμεων για να δυναμώσουμε και το πολιτικό μας λόμπι αλλά και γενικότερα όλες τις δραστηριότητες τις οποίες θέλουμε να προωθήσουμε», τόνισε ο κ. Κοσμίδης.
«Η ένταξη της Ομοσπονδίας Γούνας στην ΕΣΕΕ, μας τιμά ιδιαιτέρως, αλλά παράλληλα μας δημιουργεί και κάποιες ευθύνες. Εμείς, πρέπει αυτό να το ανταποδώσουμε με συγκεκριμένες πράξεις, όχι με λόγια. Έτσι η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας θα συμμετάσχει στο πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό cluster το οποίο θα δημιουργηθεί στις πύλες εισόδου της χώρας μας και η αρχή θα γίνει από το λιμάνι του Πειραιά. Το πρώτο ναυτιλιακό cluster που δημιουργήθηκε όπου η συμμετοχή σας είναι πάρα πολύ σημαντική, έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Έχει μέλος του την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τα 4.500 ελληνόκτητα πλοία με ότι αυτό συνεπάγεται. Άρα έχουμε μια δεξαμενή , ένα πελατολόγιο το οποίο είναι μέσου και υψηλού εισοδήματος. Εκεί λοιπόν, θα μπορείτε είτε σε συνεννόηση απευθείας με τη διοίκηση που ΟΛΠ, που θα δημιουργήσει ένα terminal υποδοχής επιβατών κρουαζιερόπλοιων και θα διαμορφώσει έναν χώρο υποδοχής με εμπορικά καταστήματα, να δημιουργήσετε ένα σημείο το οποίο θα είναι γνωστό σε όλους τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, ένα σημείο γούνας της ελληνικής κρουαζιέρας. Θεωρώ ότι αυτό θα είναι προς όφελος των γουνοποιών ώστε να μπορέσουν να πάνε στην πηγή γιατί διαθέτουν ποιότητα, τεχνογνωσία, γιατί έχουν μια εξωστρέφεια που σήμερα αναζητείται κι έχουν και μια δυναμική», τόνισε ο κ. Κορκίδης.
Χάρτης γούνας
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ανακοίνωσε την πρόθεση να γίνει η χαρτογράφηση της γούνας και των επιχειρήσεών της: «Ένα δεύτερο σημαντικό βήμα είναι να δημιουργήσουμε την οικονομική γεωγραφία της περιοχής, την οικονομική γεωγραφία της γούνας. Αποτυπώνουμε δηλαδή στο χάρτη τη δραστηριότητα, τη συγκέντρωση και την εξειδίκευση των γουνοποιών στην περιοχή. Αυτό θα το κάνει το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με την ΕΟΓ. Είναι κάτι που λείπει. Αν δει κανείς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη γούνα, αυτά είναι του 2012. Γιατί το κάνουμε όμως; Για να δούμε που υπάρχουν ελλείψεις, που υπάρχει κορεσμός, ώστε να μειώσουμε το επενδυτικό ρίσκο».
Ακόμη, ο κ. Κορκίδης ανακοίνωσε τη συμμετοχή του ΕΟΓ στα διεθνή φόρα, στην καρδιά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ευρώπης, μέσω του euro commerce, της οργάνωσης που σχεδιάζει το ευρωπαϊκό εμπόριο και την επιχειρηματική δραστηριότητα: «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την προδιάθεση της Ευρώπης για την γούνα», τόνισε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Δείτε το βίντεο με τις κοινές δηλώσεις των κ.κ. Δ. Κοσμίδη και Β. Κορκίδη

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Απαράδεκτο περιστατικό σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Παραλίας των Ν.Φλογητών (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καστοριάς Ελένη Κάκκου

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Αποκλεισμός της Εφορείας από τους Αγρότες της Καστοριάς (Φώτο - Βίντεο)