Η μισή Τουρκία έχει καλοκαίρι, στις Ποντικές Άλπεις έπεσε το πρώτο χιόνι!

  • Το πρώτο χιόνι του χειμώνα που έρχεται, στις Ποντικές Άλπεις είναι γεγονός (φωτ.: TRT Avaz)
Μπορεί οι μετεωρολόγοι να προβλέπουν ότι ένα κύμα καύσωνα από τη Λιβύη θα επηρεάσει τις νότιες και δυτικές περιοχές της Τουρκίας, στις Ποντικές Άλπεις ωστόσο έπεσε το πρώτο χιόνι του χειμώνα που έρχεται! Στο όρος Κατσκάρ, που υψώνεται πάνω από το Χεμσίν στο νομό Ριζούντας στα 3.932 μέτρα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα για τις βόρειες επαρχίες της Ριζούντας και του Αρτβίν.
Το παρχάρι Καβρόν στα περίπου 2.700 μ. ντύθηκε στα λευκά ξαφνιάζοντας τους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους που έχουν ήδη φροντίσει να μεταφέρουν τα κοπάδια τους. Το συγκεκριμένο οροπέδιο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Κατσκάρ, στην επαρχία Τσαμλίχεσιν. Ο ορεινός όγκος του Κατσκάρ (με την ψηλότερη κορυφή των Ποντικών Άλπεων) μαζί με τα βουνά Τατός και Βερτσενίκ σχηματίζουν ένα φυσικό φρούριο.
Πάντως οι μετεωρολόγοι, που σε άλλα μέρη της Τουρκίας μέσα στην εβδομάδα περιμένουν άνοδο της θερμοκρασίας 5-6 βαθμούς, σημειώνουν ότι φέτος το φθινόπωρο θα περιοριστεί στον Νοέμβριο, καθώς οι θερμοκρασίες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα κυμανθούν σε καλοκαιρινά επίπεδα.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)