Ένα μήνα πριν το έμφραγμα, το σώμα σας θα σας προειδοποιήσει με αυτά τα 8 συμπτώματα

Ένα μήνα πριν το έμφραγμα, το σώμα σας θα σας προειδοποιήσει με αυτά τα 8 συμπτώματα
Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Αυτός ο απλός κανόνας εφαρμόζεται σε κάθε ασθένεια και είναι ιδιαίτερα πολύτιμος, όταν τα συμπτώματα μάλιστα δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμα ή αναγνωρίσιμα.

Στο παρόν άρθρο θα περιγράψουμε τα κρίσιμα συμπτώματα που πιθανώς να εμφανιστούν ένα μήνα (ή νωρίτερα) πριν από την καρδιακή προσβολή. Δεν χρειάζεται να γίνετε βέβαια υποχόνδριοι, αλλά χρειάζεστε κάποιες γνώσεις όσον αφορά σε ζητήματα υγείας. Δώστε λοιπόν τη δέουσα προσοχή.

8 συμπτώματα με τα οποία προειδοποιεί ο οργανισμός, ένα μήνα πριν το έμφραγμα

1. Κόπωση

Η ασυνήθιστη κόπωση αποτελεί ένα από τα κύρια συμπτώματα που υποδεικνύουν ένα επερχόμενο έμφραγμα. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναφέρουν αυτό το σύμπτωμα σε σχέση με τους άντρες.
Περιγραφή: Κόπωση χωρίς όμως να προηγείται ιδιαίτερη σωματική ή πνευματική δραστηριότητα. Αυξάνεται στο τέλος της ημέρας. Αυτό το σύμπτωμα είναι αρκετά εμφανές. Κάποιες φορές είναι κοπιαστικό να εκτελέσει το άτομο ακόμα και τις πιο απλές κινήσεις, όπως το να στρώσει το κρεβάτι ή να κάνει μπάνιο.

2. Κοιλιακός πόνος

Ο κοιλιακός πόνος, η ναυτία με άδειο/γεμάτο στομάχι ή το πρήξιμο είναι μερικά από τα πιο συχνά συμπτώματα. Μπορούν να αναφερθούν τόσο από άντρες, όσο και από γυναίκες.
Περιγραφή: Ο κοιλιακός πόνος πριν το έμφραγμα έχει ένα μοτίβο, είναι έντονος, ξαφνικά φεύγει και επανέρχεται σε μικρά χρονικά διαστήματα. Η σωματική ένταση μπορεί να επιδεινώσει τον στομαχικό πόνο.

3. Αϋπνία

Η αϋπνία επίσης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακού εμφράγματος ή εγκεφαλικού, πιο συνηθισμένη στις γυναίκες. Τα χαρακτηριστικά της συχνά περιλαμβάνουν και υψηλό επίπεδο άγχους και αφηρημάδας.
Περιγραφή: Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στο να αποκοιμηθούμε, δυσκολία στο να παραμείνουμε κοιμισμένοι και πολύ πρωινό ξύπνημα.

4. Δυσκολία στην αναπνοή

Η δύσπνοια είναι μια έντονη αίσθηση, κατά την οποία νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να εισπνεύσουμε βαθιά. Συχνά εμφανίζεται σε άντρες και γυναίκες μέχρι και 6 μήνες πριν το καρδιακό έμφραγμα. Αποτελεί συνήθως προειδοποιητικό σημάδι κάποιας σοβαρής ιατρικής πάθησης.
Περιγραφή: Νιώθετε σαν να μην υπάρχει αρκετός αέρας, ζαλάδα και λαχάνιασμα.

5. Τριχόπτωση

Η απώλεια μαλλιών θεωρείται ένας ακόμα επίσης εμφανής δείκτης του κινδύνου καρδιακής πάθησης. Συνήθως επηρεάζει τους άντρες άνω των 50, αλλά αρκετές γυναίκες επίσης εμφανίζουν το ίδιο σύμπτωμα. Η φαλάκρα επίσης σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης.
Περιγραφή: Προσέξτε ιδιαιτέρως την τριχόπτωση γύρω από το περίγραμμα (το στεφάνι) του κεφαλιού σας.

6. Ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί

Οι αρρυθμίες ή οι ταχυκαρδίες συχνά συνοδεύονται από κρίσεις πανικού και άγχος, ειδικά στις γυναίκες. Εμφανίζονται απροσδόκητα και αποκαλύπτονται με διάφορους τρόπους: αρρυθμία (ακανόνιστοι παλμοί) ή ταχυκαρδία (αυξημένοι παλμοί). Οι σωματικές ασκήσεις μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν την αύξηση των παλμών, ειδικά σε περιπτώσεις αρτηριοσκλήρυνσης.
Περιγραφή: Αυτοί οι ακανόνιστοι χτύποι διαρκούν για 1-2 λεπτά. Αν δεν φύγουν, ίσως νιώσετε ζαλάδα και υπερβολική κόπωση. Καλέστε άμεσα τον γιατρό.

7. Υπερβολική εφίδρωση

Η ασυνήθιστη εφίδρωση αποτελεί και αυτή πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι του καρδιακού εμφράγματος. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ή της νύχτας. Αυτό το σύμπτωμα επηρεάζει τις γυναίκες πιο συχνά και συνήθως συγχέεται με τις συνέπειες των ορμονικών αλλαγών κατά την εμμηνόπαυση.
Περιγραφή: Τα συμπτώματα μοιάζουν με της γρίπης, με ιδρωμένο δέρμα ασχέτως της εξωτερικής θερμοκρασίας. Η εφίδρωση φαίνεται να είναι υπερβολική το βράδυ· τα σεντόνια μπορεί να είναι υγρά μέχρι το πρωί.

8. Πόνος στο στήθος

Οι άνδρες και οι γυναίκες επίσης νιώθουν πόνο στο στήθος σε διαφορετικές όμως εντάσεις και μορφές. Στους άντρες, αυτό το σύμπτωμα αναφέρεται ως το πιο σημαντικό σημάδι επερχόμενου εμφράγματος που δεν πρέπει να αγνοηθεί με τίποτα. Από την άλλη πλευρά, εμφανίζεται μόνο στο 30 % των γυναικών.
Περιγραφή: Ο πόνος στο στήθος μπορεί να επεκταθεί στο ένα ή και στα δύο χέρια (πιο συχνά στο αριστερό), στην κάτω γνάθο, στο λαιμό, στους ώμους ή στο στομάχι.. Μπορεί να έχει προσωρινό ή μόνιμο χαρακτήρα.

Παράγοντες κινδύνου

Όλοι βεβαίως γνωρίζουμε τους πιο συνηθισμένους παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα. Εντούτοις, υπάρχουν και κάποιοι πιο «άγνωστοι» παράγοντες που αγνοούνται, αλλά μπορούν πιθανώς να δείξουν ένα μελλοντικό καρδιακό έμφραγμα:
• Πτυχή στο λοβό του αυτιού (παρουσία κάποιας ζάρας/γραμμής που βρίσκεται διαγωνίως του ακουστικού πόρου).
• Κίτρινα σημάδια στις εσωτερικές γωνίες των βλεφάρων.
• Ελαφρύς πόνος στους μύες της γάμπας
• Τριχοφυΐα στον ακουστικό πόρο (άντρες)
• Πρώιμο άσπρισμα των μαλλιών (άντρες).
 enallaktikidrasi.com 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη