Αρνούνται να αξιολογηθούν οι εφοριακοί

eforia9543.jpgΕξώδικο στην ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το οποίο γνωστοποιεί την άρνηση των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων να αξιολογηθούν απηύθυνε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ).

Με το εξώδικο η ΠΟΕ – ΔΟΥ κηρύσσει  αποχή διαρκείας όλων των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εφοριακών υποστηρίζουν ότι «η προωθούμενη αξιολόγηση δεν εξυπηρετεί την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης των υπαλλήλων». Ακόμη, αναφέρουν στο εξώδικο τους πως «παραβιάζονται οι γενικές αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

Με το εξώδικο οι εφοριακοί απορρίπτουν ανοικτά το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για την εφάπαξ αξιολόγηση, αλλά και το πάγιο σύστημα αξιολόγησης, κηρύσσοντας απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Να σημειωθεί πως ο Διοικητής της ΑΑΔΕ έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους τους υπαλλήλους της φορολογικής διοίκησης ότι δεν προβλέπονται απολύσεις, ενώ έχει αποσαφηνίσει πως εκείνοι που θα ενταχθούν στο σύστημα κινητικότητας θα είναι ελάχιστοι.

Να σημειωθεί πως βάσει του Μνημονίου η εφάπαξ αξιολόγηση καταλληλότητας θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, καθώς από το 2018 θα εφαρμόζεται ετήσια αξιολόγηση.

Οι εφοριακοί επί του παρόντος συνεχίζουν να βλέπουν πίσω από την εφάπαξ αξιολόγηση νέες διαθεσιμότητες και εξατομίκευση της μισθοδοσίας. Το θέμα είναι ωστόσο πως υπάλληλοι με αρμοδιότητα να κρίνουν τις περιπτώσεις εκατομμυρίων φορολογούμενων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αρνούνται να αξιολογηθούν για την καταλληλότητα και τα προσόντα τους.

 e-dimosio.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Απαράδεκτο περιστατικό σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Παραλίας των Ν.Φλογητών (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καστοριάς Ελένη Κάκκου

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Αποκλεισμός της Εφορείας από τους Αγρότες της Καστοριάς (Φώτο - Βίντεο)