Μειώνονται τα όρια ηλικίας για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση

EFKA1_b1.jpg
Μειώνονται κάτω από τα 62 και τα 67 τα όρια ηλικίας για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση και ξεμπλοκάρει η έκδοση άνω των 50.000 αιτήσεων που είχαν απορριφθεί από το 2013 και μετά.


Οι ασφαλισμένοι που δεν πήραν σύνταξη με διαδοχική και είχαν απορριπτική απόφαση τα προηγούμενα χρόνια μπορούν τώρα να επανέλθουν με νέα αίτηση και να κριθούν με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Η σύνταξή τους θα δοθεί με βάση τη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο ΕΦΚΑ και η οποία επαναφέρει τις παλιές προϋποθέσεις για θεμελίωση και κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος που είχαν δυσκολέψει με την εγκύκλιο 68/2013 του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Με τη νέα εγκύκλιο δεν αναζητείται ενεργός δεσμός αλλά μόνον να είχαν ανήλικο παιδί όταν συμπλήρωσαν τις 5.500 ημέρες ασφάλισης ακόμη και αν δεν ήταν στο ΙΚΑ, αλλά στον ΟΑΕΕ.

Η διέξοδος για σύνταξη ανοίγει για μητέρες που ξεκίνησαν με ΙΚΑ και στη συνέχεια πήγαν στον ΟΑΕΕ. Όλες οι αιτήσεις που είχαν γίνει απορρίφθηκαν επειδή ζητείτο να έχουν ενεργό δεσμό με το ΙΚΑ, δηλαδή να είναι εκεί ασφαλισμένες όταν είχαν το ανήλικο και τις 5.500 ημέρες ασφάλισης.

Με τον τρόπο αυτό, γλιτώνουν τα νέα όρια ηλικίας και σε πολλές περιπτώσεις (ιδίως όσες είχαν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και μετά έμειναν άνεργες) θα συνταξιοδοτηθούν ακόμη και στα 55, αντί για 62 ή 67.

 e-dimosio.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς