ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ερώτηση στη Βουλή για τον Φορέα Διαχείρισης λίμνης Καστοριάς

Αποτέλεσμα εικόνας για Φορέας Διαχείρισης λίμνης Καστοριάς»ΘΕΜΑ: «Φορέας Διαχείρισης λίμνης Καστοριάς»   
Ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης Καστοριάς συστάθηκε το 2012 με σκοπό την ορθή διαχείριση και μέσω αυτής την επίτευξη βιωσιμότητας και περαιτέρω ανάπτυξης της λίμνης. Μέχρι και σήμερα όμως ο εν λόγω Φορέας συνεχίζει να λειτουργεί μέσα σε ένα ασαφές και προσωρινό νομικό και λειτουργικό πλαίσιο. 
Εν όψει Σχεδίου Νόμου το οποίο πραγματεύεται την αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών και το οποίο σύντομα θα τεθεί στην δημοσιότητα και στην δημόσια διαβούλευση από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταγράφονται οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις από τους φορείς της Καστοριάς αναφορικά με τις προτεινόμενες διατάξεις οι οποίες αφορούν στην διαχείριση της λίμνης της Καστοριάς.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τύπο, το εν λόγω Σχέδιο Νόμου προβλέπει, μεταξύ άλλων, την σύσταση ενός υπέρ-Φορέα Διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής του όρους Βόρα και των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία περιλαμβάνονται 19 περιοχές Natura. 
Οι τοπικοί φορείς της Καστοριάς ήδη τονίζουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την διαφωνία τους με την σύσταση αυτού του υπέρ-Φορέα στον οποίο προβλέπεται η υπαγωγή της λίμνης της Καστοριάς και υπερτονίζουν την ανάγκη της αυτόνομης λειτουργίας του Φορέα της λίμνης Καστοριάς, όπως για παράδειγμα προβλέπει το εν λόγω Σχέδιο Νόμου για τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδος των Ιωαννίνων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να ακροαστούν τους φορείς της Καστοριάς προκειμένου να ληφθούν οι ορθές, αποδεκτές και κυρίως λειτουργικές και βιώσιμες για την λίμνη της Καστοριάς αποφάσεις;
Για ποιόν λόγο, ποιος ο σκοπός και με ποια κριτήρια προτείνεται η κατάργηση του Φορέα της λίμνης Καστοριάς και η υπαγωγή της διαχείρισης της λίμνης σε ένα υπέρ-Φορέα, ενώ η διαχείριση της όμοιας σε χαρακτηριστικά λίμνης Παμβώτιδος των Ιωαννίνων προτείνεται να εξακολουθήσει να διενεργείται από τον «αυτόνομο» αντίστοιχο Φορέα Διαχείρισης;

Αθήνα, 21/11/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)