ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Καταστροφή Παιδικών Χαρών Κατά Το Δοκούν (Του ΔώραΘέτη)


Aρκετές εβδομάδες νωρίτερα, τρεις αντιδήμαρχοι του Δήμου Καστοριάς βρίσκονταν  κατηγορούμενοι για παράλειψη ενεργειών όσον αφορά την ασφαλή χρήση, σύμφωνα με τις νομοθετικές επιταγές, των παιδικών χαρών. Όπως είχαμε  αποκαλύψει υπήρχε ασυμφωνία στην κοινή υπερασπιστική γραμμή  των τριών με αποτέλεσμα ο καθένας να επιλέξει τον δικό του δρόμο υπεράσπισης.

Έτσι, ο νυν αντιδήμαρχος κ. Λιάνος, εν μέσω πανικού, αποπειράθηκε, στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απέμεινε μέχρι και την δίκη, να εφοδιαστεί με αποδείξεις ότι προέβη σε ανάλογες κινήσεις συμμόρφωσης με τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.  Με το σκεπτικό αυτό άρχισε την αποψίλωση παιδικών οργάνων και την καταστροφή παιδικών χαρών κατά το δοκούν.
Σαν αποτέλεσμα, ο εταίρος κατηγορούμενος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παρχαρίδης, απηύθυνε δυο σημαντικά ερωτήματα στον κ. Λιάνο : πρώτον, για ποιο λόγο δεν γίνεται διάκριση στα πιστοποιημένα παιχνίδια και όργανα έτσι ώστε να μην αφαιρούνται και καταστρέφονται, και δεύτερον, με ποιανού οργάνου ή υπηρεσίας δίνεται η εντολή καταστροφής των υφιστάμενων παιδικών χαρών; Μέσα σε κλίμα έντασης και με επαναλαμβανόμενες φράσεις και ερωταπαντήσεις δίχως νόημα, ο κ. Λιάνος, συνεπικουρούμενος από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Στεργιόπουλο, κατάφερε να απαντήσει, δίχως βέβαια να πείσει, ότι κανένα παιχνίδι που έχει πιστοποίηση δεν καταστρέφεται, εκτός αν πρόκειται για παιδικές χαρές γειτονιών, και ότι δεν χρειάζεται καμιά απόφαση γιατί εφαρμόζει τον νόμο!
Όλα αυτά δείχνουν δυστυχώς χαμηλό επίπεδο δημοκρατικών διαδικασιών αλλά και την παντελή έλλειψη επαγγελματικότητας και αποτελεσματικότητας από την πλευρά των διοικούντων, σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης του Δήμου Καστοριάς. Αυτή η διαπίστωση από μόνη της αρκεί για να εξηγήσει το απογοητευτικό τέλμα στο οποίο κινείται και ζει η πόλη μας τα τελευταία χρόνια και δεν χρειάζεται επιπλέον επιχειρήματα για τις δεξιότητες και τα προσόντα των ανθρώπων που θα έπρεπε να διαχειρίζονται τέτοιου είδους ζητήματα.
φωτο tragiko 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη