ΕΛΑΣ: 58χρονος χάκαρε mail & υπεξαίρεσε 122.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, για απάτη μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, άγνωστος δράστης παραβίασε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 51χρονου και προέβη σε αλλαγή του τηλεφωνικού αριθμού επιβεβαίωσης που χρησιμοποιούσε για τραπεζικές συναλλαγές από λογαριασμό σε αλλοδαπό τραπεζικό ίδρυμα.
Στη συνέχεια, πραγματοποίησε τρία εμβάσματα συνολικού χρηματικού ποσού 122.000 ευρώ σε λογαριασμούς άλλων αλλοδαπών τραπεζικών ιδρυμάτων.
Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του άγνωστου δράστη που πραγματοποίησε τις επίμαχες συναλλαγές.
Από την ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων – στοιχείων της υπόθεσης που ακολούθησε, προέκυψαν δύο (2) συνδέσεις διαδικτύου, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τον 58χρονο ημεδαπό.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του και μετά από επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα που χρησιμοποιούσε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και η χρήση του επίμαχου ηλεκτρονικού ίχνους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE e-Commerce
Μέσω twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @CyberAlertGR

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη