Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» κτήρια στην Ελλάδα (Φώτο)

Σε ολόκληρη την Ελλάδα μπορεί να ακούσει κανείς αμέτρητες ιστορίες για στοιχειωμένα σπίτια, που συντηρούν αστικούς μύθουν αιώνων. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά «στοιχειωμένα» κτήρια, πίσω από τα οποία κρύβονται οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες.

1. Φραγκοκάστελο/Δροσουλίτες – Κρήτη

Το Φραγκοκάστελο είναι ένα βενετσιάνικο κάστρο στην επαρχία των Σφακίων, όπου κάθε χρόνο στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, εμφανίζονται στη θέση Θυμέ Κάμπος στην επαρχία των Σφακίων, οι Δροσουλίτες. Μια στρατιά από νεκρούς πολεμιστές με αστραφτερές πανοπλίες προελαύνει προς τη θάλασσα πάνω απ΄ το Φραγκοκάστελο. Ο θρύλος λέει, πως είναι ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης με τους στρατιώτες του, που υπερασπίστηκαν το κάστρο από τους Οθωμανούς. Το φαινόμενο αυτό με τις σκιές των μαχητών ο λαός μας το ονομάζει «Δροσουλίτες», γιατί εμφανίζονται για περίπου 8 λεπτά με τη δροσιά της χαραυγής.

2. Βίλα Καλλέργη – Πικέρμι

Από τα πιο γνωστά σπίτια που έχουν μείνει στην ιστορία ως «στοιχειωμένα» είναι και η Βίλα Καλλέργη στο Πικέρμι. Υποστηρίζεται, πως το οίκημα οικοδομήθηκε ανάμεσα στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα από τον Περικλή Καλλέργη, επιστάτη της οικογένειας Σκουζέ.
Ο μύθος λέει, πως ο Καλλέργης σκότωσε την γυναίκα του  και έπειτα αυτοκτόνησε. Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, που υποστηρίζει, πως ήταν ανύπανδρος και πως απλώς αυτοκτόνησε. Κατά την διάρκεια της Κατοχής η βίλα χρησιμοποιήθηκε από τον Ιταλικό στρατό ως τοπικό φρουραρχείο, στα υπόγεια της οποίας γίνονταν βασανιστήρια.
Οι μετέπειτα ένοικοι του σπιτιού έμεναν για μικρά μόνο χρονικά διαστήματα και κάποιοι από αυτούς, διηγούνται ιστορίες, πως άκουγαν για αρκετή ώρα έναν παράξενο ήχο σαν σύρσιμο συνιδευόμενο από έναν περίεργο ήχο σαν ουρλιαχτό.
Ένας από τους βασικούς λόγους, που όξυνε ακόμα περισσότερο το θρύλο του στοιχειωμένου σπιτιού, ήταν η αρχιτεκτονική του, η οποία θεωρήθηκε από κάποιους ιδιόρρυθμη (ακολουθεί τον προσανατολισμό των εκκλησιών), έχει δυο καμάρες στην στέγη με ηλιακά σχέδια κ.π.α., ενώ η τοποθεσία στις αρχές του αιώνα ήταν ερημική και άρα ιδανική για πνευματιστικές συνάξεις.
Σήμερα η Βίλα Καλλέργη δεν υπάρχει, καθώς κατεδαφίστηκε το 1995. Πλέον στην τοποθεσία αυτή υπάρχει ένα super market και διάφορες μεζονέτες , αλλά και σπίτια. Ποτέ ξανά από κανέναν υπάλληλο ή κάτοικο της περιοχής δεν έγινε αναφορά για κάποιο μεταφυσικό φαινόμενο.

3. Το σπίτι των Εβραίων Αδερφών- Θεσσαλονίκη

Στην οδό Β. Όλγας και Μ. Ψελλού βρίσκεται μισογκρεμισμένο ένα παλιό αρχοντικό, που θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα σπίτια της Θεσσαλονίκης.
Ο θρύλος λέει, πως δύο αδέρφια μεσήλικες οι οποίοι ήταν Εβραίοι, διατηρούσαν σε αυτλό το οικόπεδο χαρτοπαικτική λέσχη. Με το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, όταν άρχισαν οι Γερμανοί, να σκοτώνουν τους Εβραίους, για να σώσουν την περιοσία τους, οι Εβραίοι πήγαιναν τα χρυσαφικά τους σε αυτά τα δύο αδερφια για να τους τα φυλάξουν, καθώς το οικόπεδο ήταν πολύ μεγάλο.
Αφού πέθαναν τα αδέρφια το πνεύμα τους, λένε, πως έμεινε  εκεί. Αργότερα το ίδιο σπίτι έγινε τόπος σφαγής Εβραίων. Θεωρείται, λοιπόν, πως ψυχές μείνανε εκεί μαζί με τα αδέρφια. Όποιος εργολάβος μετά έπαιρνε το οικόπεδο  δεν μπορούσε να το ολοκληρώσει, γιατί ή κάποιος όροφος γκρεμίζονταν ή κάποιος κάτι πάθαινε, με αποτέλεσμα το σπίτι να μένει μισοτελειωμένο. Πολλοί ακολουθόντα ςτον μύθο έψαξαν να βρουν τον «θησαυρό των Εβραίων, όμως κανένας δεν βρήκε ποτέ τίποτα.
Μία άλλη εκδοχή βέβααι, του κ. Γεωργίου Σταμπουλή, ο οποίος μαζί με πολλούς άλλους συγγραφείς, ως παλαιός κάτοικος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξέδωσε ένα βιβλίο το 1984, με αφιέρωμα στα 2300 χρόνια της Θεσσαλονίκης, γράφει με λεπτομέρειες την ιστορία του εν λόγω σπιτιού.
Συγκεκριμένα γράφει πως «Ο Γιάννης Κόκκου, επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης των λουτρών » ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» επί της Β. Όλγας στο ύψος Φλέμιγκ, με παρότρυνση της δεύτερης συζύγου του αγόρασε το οικόπεδο απέναντι στη βίλα Αλατίνι (νυν Νομαρχία) για την ανέγερση νέου τριώροφου λουτρώνα, εφάμιλο των ευρωπαϊκών. Φτάνοντας στον δεύτερο όροφο, το κτήριο μια μέρα, την ώρα της μεσημεριανής διακοπής εργασιών, κατέρρευσε , και παρόλο που οι εργασίες συνεχίστηκαν, ξανά, φτάνοντας στον δεύτερο όροφο το κτίσμα κατέρρευσε για δεύτερη φορά. Ο κ. Κόκκου χρηματοδότησε για τρίτη φορά το έργο αποσύροντας όλα του τα χρήματα από την επιχείρηση Μέγας Αλέξανδρος, και η οικοδομή έφτασε ως τη σκεπή. Τα χρήματα δεν έφτασαν να το τελειώσει , προσβλήθηκε εν τω μεταξύ από καρκίνο, και πέθανε αφήνοντας την οικοδομή ημιτελή, Οι έρευνες που έγιναν για την αιτία κατάρρευσης, έδειξαν ότι το τσιμέντο ήταν «κομμένο» και ο εργολάβος Σκαρλάτος κατέφυγε στο εξωτερικό.»
Και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι φήμες που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

4. Τα Μαυρομιχαλαίικα στα Βοτσαλάκια- Πειραιάς

Το αρχοντικό αυτό άνηκε στους Μαυρομιχαλαίους, μία από τις πιο πλούσιες και ισχυρές οικογένειες της εποχής, που κατάγονταν από την Μάνη και  διακρίθηκε στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, καθώς και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και φημολογείται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην δολοφονία του Καποδίστρια.
Το οίκημα έχει δύο πλευρές, η μία είναι πάνω στην αμμουδιά στην παραλία Βοτσαλάκια και η άλλη είναι προς τη μεριά του δρόμου. Από όσα έχουν μείνει ακόμα μπορεί να διακριθεί ο θυραιός της οικογένειας στην κεντρική πόρτα.Τα αξιοπερίεργα αρχίζουν στη μεριά της παραλίας. Ο επιβλητικός τοίχος έχει δύο μεγάλα παράθυρα που επίσης για άγνωστο λόγο έχουν χτιστεί με τούβλα.
Επιπλέον, κοιτάζοντας ψηλά βλέπει κάποιος μία κρεμασμένη πόρτα χωρίς προφανή λόγο, να στέκεται πάνω στον τοίχο. Πολλές οι ιστορίες περί τελετών που γίνονται σε αυτό το χώρο και αρκετές είναι οι φορές που βρέθηκαν “περίεργα” πράγματα στην αμμουδιά και υπολείμματα από φωτιές.
Κάποτε, πρέπει να ήταν ένα αξιοζήλευτο αρχοντικό,  αλλά πλέον λίγα πράγματα διατηρεί από την παλιά του αίγλη. Δύο είναι οι βασικοί θρύλοι που το στοιχειώνουν. Ο πρώτος μιλάει για μια κοπέλα, μάλλον υπηρέτρια, που βιάστηκε και σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι από έναν Τούρκο, προφανώς την περίοδο της τουρκοκρατίας. Από τότε το πνεύμα της κατοικεί μέσα στο σπίτι, τρομοκρατώντας κάθε επίδοξο επισκέπτη.
Ο δέυτερος αναφέρεται στην μικρή και όμορφη κόρη του Μαυρομιχάλη, η οποία ερωτεύτηκε έναν νεαρό ναυτικό. Ο νεαρός όμως, δεν ήταν πλούσιος και έτσι ο πατέρας δεν τον ήθελε για γαμπρό του, καθώς επιθυμούσε έναν πλούσιο και ισχυρό σύζυγο για την κόρη του. Έτσι σύμφωνα με τον μύθο ισχυρίστηκε, πως έστειλε τον νεαρό άνδρα σε ταξίδι που θα τον έκανε πλούσιο και όταν γυρνούσε θα μπορούσε να παντρευτεί με την κόρη του.
Όμως στην πραγματικότητα ήταν μία παγίδα και ο νέος δεν επέστρεψε ποτέ. Η κόρη ποτέ δεν σταματησε να τον περιμένει. Λέγεται πως κατέβαινε με το νυχτικό της και τα μαύρα μακριά μαλλιά της λιτά και τον περίμενε στην παραλία να γυρίσει, μέχρι που κάποια μέρα δεν την ξαναείδε κανείς.
Από τότε, σύμφωνα με τον θρύλο, πολλά ζευγάρια υποστηρίζουν πως τα βράδια όταν πηγαίνουν και κάθονται στην παραλία από μακριά μία νεαρή κοπέλα με λευκό φόρεμα και μαύρα μακριά μαλλιά τους παρακολουθεί χωρίς να τους πλησιάζει.

5. Σανατόριο – Πάρνηθα

Φυσικά, θα ήταν «ντροπή» να λείψει από μία λίστα με «στοιχειωμένα» σπίτια το Σανατόριο της Πάρνηθας. Στα τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, χιλιάδες άνθρωποι νοσηλεύτηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στους τοίχους του ιδρύματος, δημιουργώντας ένα πέπλο μυστηρίου και δεκάδες θρύλους γύρω από το συγκεκριμένο κτήριο, που υπήρξε σανατόριο για φυματικούς (στο οποίο μάλιστα είχε νοσηλευτεί και ο Γιάννης Ρίτσος) το οποίο έκλεισε το 1960 και στην συνέχεια μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και εσώκλειστη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων με το όνομα «Ξενίας» (στην οποία είχε φοιτήσει και ο Μιχάλης Μυτακίδης , γνωστός ως B.D. Foxmoor των Active Member) έως και το 1980, όπου και εγκαταλείφθηκε και αφήθηκε ολοκληρωτικά στην φύση και στα στοιχεία της.
Οι μεταφυσικές ιστορίες που μέχρι σήμερα ακούγονται για το παλιό σανατόριο της Πάρνηθας, στο οποίο έζησαν και πέθαναν εκατοντάδες φυματικοί, είναι πολλές και αρκετά γνωστές. Η πιο διαδεδομένη, όμως, -και ίσως η πιο πιστευτή- είναι αυτή, που θέλει το φάντασμα από ένα μικρό κοριτσάκι,  να κάνει την εμφάνισή του συχνά πυκνά στη γύρω περιοχή.
Ο θρύλος μιλάει για ένα κοριτσάκι, που έπασχε από φυματίωση και λίγο πριν πεθάνει ζήτησε να το μεταφέρουν σε μια πηγή εκεί κοντά, την «Κυρά«, για να απολαύσει το τρεχούμενο νερό, αφού πλέον η κατάστασή της ήταν τόσο άσχημη που δεν μπορούσε να πιει ούτε μία σταγόνα νερό.
Όντως, η μικρή πέρασε την πόρτα του Σανατορίου, δυστυχώς όμως δεν έφτασε ποτέ στην πηγή, αφού στα μισά της διαδρομής ξεψύχησε. Από τότε, πολλοί υποστηρίζουν, πως είδαν ένα στεναχωρημένο και κατάχλωμο κοριτσάκι με άσπρο νυχτικό να περιφέρεται γύρω από το Σανατόριο άλλες φορές  κλαίγοντας σπαρακτικά και άλλες φορές απλώς ζητώντας με δάκρυα  λίγο νερό από τους περαστικούς.

6. Η Βίλα Καζούλη- Κηφισιά

Έχουν περάσει 100 χρόνια από τη δημιουργία της βίλας Καζούλη, όπως είναι γνωστό το κτήριο, που βρίσκεται στην είσοδο της Κηφισιάς και καλύπτει μια έκταση 47 στρεμμάτων. Τα περίτεχνα γλυπτά, οι μαρμάρινες σκάλες και η πρωτότυπη αρχιτεκτονική της αποτελούν ένα κτίριο κόσμημα που άντεξε στο χρόνο.
Απομεινάρι μιας αριστοκρατικής εποχής για την περιοχή, η έπαυλη χτίστηκε στις αρχές τo 1910 από τον Αιγυπτιώτη επιχειρηματία της Αλεξάνδρειας  Νικόλαο Καζούλη και ήταν η θερινή του κατοικία. Το κτίσμα είναι ένα μείγμα νεοκλασικισμού και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Χαρακτηριστικό του είναι ο εντυπωσιακός τρούλος που  προσπαθεί να «δέσει» με το υπόλοιπο οίκημα. Ο γλύπτης Φιλλιπότης ήταν ο δημιουργός των δύο λιονταριών που κοσμούσαν το εξωτερικό της βίλας. Η είσοδος έχει έντονο αναγεννησιακό χαρακτήρα και διαθέτει νεοκλασικούς κίονες.
Τα επόμενα χρόνια ο γαμπρός του Καζούλη, ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης Αριστόφρονας θέλησε να χρησιμοποιήσει το τεράστιο κτίριο για να στεγάσει μια σύγχρονη Ακαδημία Πλάτωνος. Το όνειρο του δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Πολλές εξέχουσες προσωπικότητες έχουν φιλοξενηθεί στην έπαυλη, ανάμεσα τους και ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Α’. Το όμορφο νεοκλασικό χρησιμοποιήθηκε και ως τόπος γυρισμάτων για την ταινία «Υπολοχαγός Νατάσα», με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η βίλα της Κηφισιάς είναι χτισμένη πάνω σε ένα τούρκικο νεκροταφείο. Δημιούργησε, έτσι τις ιστορίες της στοιχειωμένης βίλας, που κυριαρχούν τα φαντάσματα. Τα υπόγεια περάσματα, οι ατελείωτοι διάδρομοι και τα δεκάδες σκοτεινά δωμάτια προκαλούν δέος και ενισχύουν στους πιο εύπιστους τα διάφορα φανταστικά σενάρια.
Πολλοί «πιστεύουν» ότι τα βράδια οι σκιές των νεκρών περιπλανιούνται στο εσωτερικό του κτιρίου και δεν το έχουν εγκαταλείψει ποτέ. Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες που κατά περιόδους έχουν αγοράσει την περιβόητη βίλα και ο καθένας με τον τρόπο του, έχει ενισχύσει τον μύθο ότι είναι στοιχειωμένη.
Δεύτερον, το κτήριο καταλήφθηκε από τους Γερμανούς που εγκατέστησαν το φρουραρχείο των ss. Τα μεσαιωνικά βασανιστήρια που ακολούθησαν σε βάρος όσων αντιστασιακών συλλαμβάνονταν, έκαναν τον κτίριο εφιαλτικό. Μόνο που γι΄ αυτό δεν έφταιγαν τα φαντάσματα, αλλά οι μέθοδοι των Γερμανών. Δώδεκα Έλληνες πέθαναν στην έπαυλη και θάφτηκαν στην αυλή της. Άλλη μια φήμη που ακούστηκε ήταν ότι έξω από τη βίλα σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς η δημοσιογράφος Χούλια και ο Σπανός.
Μετά την απελευθέρωση καταλήφθηκε από τον ΕΛΑΣ. Από το 1949 και για τα επόμενα τρία χρόνια χρησιμοποιήθηκε από το ΚΑΤ μέχρι το 1955 για να στεγάζει σεισμοπαθείς. Ο μύθος συνεχίστηκε το 1985-87, όπου η βίλα ήταν ιδιοκτησία του ΙΚΑ. Τότε βγήκε η φήμη ότι τα δυο λιοντάρια που ήταν στην είσοδο του κτιρίου, δεξιά και αριστερά από τη σκάλα, εκλάπησαν και μετά από χρόνια μυστηριωδώς επανεμφανίσθηκαν. Ο αστικός μύθος από στόμα σε στόμα έγινε εξωφρενικός. Η αλήθεια, όμως, είναι πιο πεζή. Η διοίκηση του ΙΚΑ, φρόντισε να αποσυρθούν για συντήρηση και όταν ολοκληρώθηκε επέστρεψαν στη θέση τους!
Σήμερα στο κτήριο στεγάζεται το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.

7. Οικία Αθανασοπούλου- Καλλιθέα

Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται στη περιοχή της Καλλιθέας, συγκεκριμένα στην Χαροκόπου, και ανήκε στην οικογένεια του Δημήτρη Αθανασόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε και στη συνέχεια τεμαχίστηκε από την γυναίκα και την πεθερά του, με την οποία μάλιστα διατηρούσε ερωτικές σχέσεις, πριν γίνει γαμπρός της.
Φημολογειται, πως ο βιασμός της γυναίκας του το προηγούμενο βράδυ του φόνου, στάθηκε και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το στυγερό έγκλημα. Μάλιστα, η υπόθεση έγινε και τραγούδι από τους ρεμπέτες της εποχής. Σύμφωνα με τον μύθο συχνά ακούγεται τις μεταμεσονύκτιες ώρες η φωνή του μεγαλοεργολάβου Αθανασόπουλου να εκλιπαρεί τις δύο γυναίκες, που τόσο βασάνισε όσο ζούσε, να τον λυπηθούν και να του χαρίσουν τη ζωή.

8. Βίλα Σοφίας Λασκαρίδου- Καλλιθέα

Στην Καλλιθέα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά νεοκλασικά,  έμενε η Σοφία Λασκαρίδου, μια σημαντική ζωγράφος των αρχών του 20ου αιώνα, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και καλλονή της εποχής. Είχε ζητήσει τότε από τον βασιλιά Γεώργιο τον Β’ να επιτραπεί στις γυναίκες να σπουδάζουν στη Σχολή Καλών Τεχνών, κάτι που πράγματι συνέβη, με αποτέλεσμα να αποτελέσει την πρώτη γυναίκα που φοίτησε και ολοκλήρωσε την Σχολή καλών Τεχνών. Η ζωή της σφραγίστηκε από τον τραγικό έρωτα της με τον ρομαντικό ποιητή Περικλή Γιαννόπουλο.
Εκείνος ήταν παράφορα ερωτευμένος μαζί της , και ενώ η ίδια έτρεφε εξίσου έντονα συναισθήματα γι’ αυτόν, αρνήθηκε την πρόταση να μείνουν μαζί που της έκανε, γιατί δεν μπορούσε να εγκαταλείψει την τέχνη της και την ανεξαρτησία της και επιθυμούσε να φύγει στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να φύγει από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να χωρίσουν οι δρόμοι τους.
Ο Γιαννόπουλος, συντετριμμένος από την απόρριψη, αυτοκτόνησε, πηδώντας με το άλογό του στα νερά του Σκαραμαγκά. Η Σοφία κατέρρευσε όταν έμαθε τα νέα, σφράγισε τις πόρτες του σπιτιού και έζησε εκεί μόνη, μουρμουρίζοντας το όνομά του μέχρι το τέλος της. Μέχρι σήμερα κάποιοι λένε, ότι την ακούν να τον φωνάζει, ιδίως τις βραδινές ώρες. Μία μέρα πριν πεθάνει έκανε το σπίτι της δωρεά στον δήμο και μέχρι σήμερα εκεί στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη.

9. Το σπίτι της Αθανασίας- Θησείο

Ένα χαμόσπιτο, πίσω από το σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο, κρύβει μια τραγική ιστορία.
Τη δεκαετία του 1930 έμενε εκεί, μαζί με τη μητέρα της, μια πανέμορφη κοπέλα, η Αθανασία. Ένα πολύ φτωχό κορίτσι, χωρίς πατέρα, το οποίο εργαζόταν μερόνυχτα ολόκληρα για να μαζέψει χρήματα, και να καταφέρει να παντρευτεί τον καλό της.
Όμως, η μητέρα της, της έκλεψε τις οικονομίες της και εξαφανίστηκε με τον εραστή της! Τότε ο αρραβωνιαστικός της την παράτησε κι εκείνη αδυνατώντας να το αντέξει έβαλε τέλος στην ζωή της. Άλλοι ισχυρίζονται, πώς πρώτα εντόπισε και σκότωσε τη μητέρα της και μετά  αυτοκτόνησε.
Το σπιτάκι αυτό χρόνια στέκει έρημο, όμως πολλοί λένε ότι τις νύχτες ακούγεται το γοερό κλάμα της άτυχης κοπέλας που παρακαλάει τον καλό της να γυρίσει.

10. Πύργος Κουρταλή- Νέο Φάληρο

Στην οδό Σμολένσκι 4, ένα νεοκλασικό κτήριο στη συνοικία του Νέου Φαλήρου, παραμένει ακατοίκητο εδώ και πολλά χρόνια.
Σήμερα ο πύργος αυτός καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, ενώ στην είσοδό του δεσπόζει μια μισογκρεμισμένη αυλόπορτα.
Ανήκε σε έναν υφασματέμπορο, τον Κουρταλή, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξος και μισάνθρωπος.  Εξαιτίας της ιδιορρυθμίας του έζησε αποτραβηγμένος από τον κόσμο. Όταν ήταν νέος, λένε, ήθελε να γίνει τραγουδιστής της όπερας, αλλά ο πατέρας του δεν του το επέτρεψε. Αργότερα, του μπήκε η εμμονή να αποκτήσει κάποιο αξίωμα, γι αυτό και όσοι τον ήξεραν, τον αποκαλούσαν «κύριο Δήμαρχο ή κύριο Υπουργό». Έβαλε υποψηφιότητα, αλλά έχασε τις εκλογές για τέσσερις ψήφους.
Από τότε αποτρελάθηκε και απομονώθηκε στον πύργο του, όπου πέθανε μόνος του και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται τα βράδια, ακούν κάποιον να τραγουδάει όπερα πίσω από τα σφαλισμένα παντζούρια. Άλλοι είναι σίγουροι πως έχουν δει το φάντασμά του να τριγυρίζει στα δωμάτια και να ψιθυρίζει: «Μακριά από τον πύργο, είναι δικός μου».
https://www.neolaia.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ