10 πράγματα που σίγουρα δεν ήξερες για τις γάτες!

Οι γάτες είναι από τα πιο όμμορφα,  τα πιο έξυπνα, τα πιο πονηρά και ατίθασα ζώα που υπάρχουν. Κάθε μία έχει την δική της προσωπικότητα, τις δικές της ιδιαιτερότητες και τις δικές της προτιμήσεις. Προηγούμενες μελέτες γύρω από τη γενετική των κατοικίδιων ζώων είχαν επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά με τους σκύλους, με το πρώτο πλήρες γονιδίωμα σκύλου να έχει εκπονηθεί το 2005.
Τώρα, οι ερευνητές στρέφουν το ενδιαφέρον και την προσοχή τους στις γάτες, μετά την αποκάλυψη ότι το DNA τους μπορεί να περιέχει σημαντικές πληροφορίες γύρω από ασθένειες, οι οποίες εμφανίζονται τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα.
Το πανεπιστήμιο του Μισούρι έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «99 Lives», στο πλαίσιο του οποίου οποιοσδήποτε έχει γάτα ως κατοικίδιο, μπορεί να παρέχει αίμα ή δείγματα ιστού, τα οποία θα επιτρέψουν στους ερευνητές να μελετήσουν το DNA των κατοικίδιων και να ανιχνεύσουν την προέλευσή τους, εξασφαλίζοντας φυσικά την ασφάλεια του ζώου!
Μέσα από όλες αυτές τις μελέτες, φτάνουμε σήμερα στο σημείο να μαθαίνουμε πράγματα, που δεχν γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια! Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν,  τα 10 πράγματα, που σίγουρα δεν ήξερες για τις γάτες:
  1. Δεν μπορούν να γευθούν το γλυκό καθώς οι γευστικοί τους κάλυκες δεν ανιχνεύουν τη ζάχαρη…
  2. Γουργουρίζουν στην ίδια συχνότητα με μια μηχανή ντίζελ στο ρελαντί! περίπου 26 γουργουρητά το δευτερόλεπτο!
  3. Χρησιμοποιούν τα μουστάκια τους προκειμένου να υπολογίσουν αν χωράνε μέσα από ένα άνοιγμα ή όχι
  4. Είναι πιο γρήγορες από τον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο και χρυσό Ολυμπιονίκη Γιουσέιν Μπόλτ, αφού τρέχουν με 48 χιλιόμετρα την ώρα!
  5. Τα πανίσχυρα αυτάκια τους πιάνουν τους υπέρηχους με τους οποίους επικοινωνούν τα τρωκτικά. Ευτυχώς εμείς δεν ακούμε τίποτα!
  6. Η πιο πλούσια γάτα στον κόσμο, δεν είναι άλλη από την…Hello Kitty, το πασίγνωστο γιαπωνέζικο καρτούν που κερδίζει περισσότερα από 1 δις. δολλάρια το χρόνο σε πωλήσεις και δικαιώματα
  7. Oι γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και το στομάχι τους δε μπορεί να χωνέψει το γάλα σε αντίθεση με τη λαϊκή παράδοση
  8. Είναι κοκέτες: Το 30% των ωρών που οι γάτες είναι ξύπνιες, το αφιερώνουν στον καλλωπισμότους
  9. Una γάτα, una ράτσα! Οι άνθρωποι και οι γάτες έχουν ταυτόσημες περιοχές του εγκεφάλου τους που είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα.
  10. Όταν οι γάτες τρίβονται πάνω στα πόδια μας δεν το κάνουν μόνο για να τους δώσουμε σημασία, αλλά οριοθετούν κ την περιοχή τους. 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς