ΚΟΖΑΝΗ - Εθελοντική Ομάδα “Σκύλοι Άνθρωποι”: Υπάρχει λύση για τα επιθετικά αδέσποτα στην περιοχή του ΕΑΚ Πτολεμαΐδας


Παρέμβαση για το θέμα της παρουσίας αγέλης αδέσποτων σκύλων και τις επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες στην περιοχή του ΕΑΚ Πτολεμαΐδας (Κλειστό Γυμναστήριο) το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιεί  η Εθελοντική Ομάδα  “Σκύλοι Άνθρωποι”. 

Με επιστολή της στο «e=ptolemeos.gr», η Ομάδα τονίζει ότι το πρόβλημα οφείλεται στην παρουσία μιας σκλυλίτσας στην εν λόγω περιοχή, η οποία βρίσκεται σε οίστρο και μαζεύει γύρω της πληθώρα αρσενικών αδέσποτων σκύλων. Καλεί λοιπόν το Δήμο Εορδαίας και τους Εθελοντές του Δημοτικού Κυνοκομείου  να μεριμνήσουν για τη στείρωση σκυλίτσας, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος 4039/2012. 

Αναφέρουν ειδικότερα ότι οι δήμοι και οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν την αρμοδιότητα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, όπως ορίζεται στο άρθρο 9 του ν. 4039/2012 που τροποποιήθηκε ως ακολούθως: 

α) Η παράγραφος 1 του άρθρου 9 αντικαθίσταται ως εξής: «_1. Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους Δήμων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων. Οι κατά τα ως άνω φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία που εγκρίνονται από τον αρμόδιο Δήμο οφείλουν να διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται το είδος και ο αριθμός των εγκαταστάσεων και των οχημάτων, καθώς και η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού, που πρέπει να διαθέτουν οι φιλοζωικές ενώσεις και τα σωματεία, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτής της παραγράφου._» 

β) Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 9, το έκτο εδάφιο αυτής, αντικαθίσταται ως εξής: 
«_Υπό την εποπτεία των Δήμων, μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργούν καταφύγια ή και κτηνιατρεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς και από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, που διαθέτουν το κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό, τουλάχιστον έναν κτηνίατρο ανά 50 ζώα, την τεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978, όπως ισχύουν._»



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)