ΚΑΣΤΟΡΙΑ - "ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ" από την Καστοριανή Ελεάννα Βλαχοπούλου




ΥΛΙΚΑ

150 γρ βούτυρο
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουτ σούπας παγωμένο νερό
Αλάτι και λίγη ζάχαρη

Για την γέμιση
350 γρ στήθος κοτόπουλου βρασμένο και μαδημένο
2 πιπεριές χρωματιστές
1 κουτάκι μανιτάρια
1 κουτακι καλαμπόκι
1 κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
3 κουτ σουπας ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 αυγά
2 κουπες τυρία τριμμένα
Αλατι, πιπερι,λιγο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη της τάρτας βάζουμε όλα τα υλικά στο μιξερ και τα χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια μπάλα γύρω απο αυτόν. Βάζω την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την γέμιση. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε έπειτα το κοτόπουλο και την μια κούπα απο τα τριμμένα τυριά. Σε ενα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Παίρνουμε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και απλώνουμε την ζύμη. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και ρίχνουμε όλη την γέμιση. Καλύπτουμε ολη την τάρτα με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά. Μέτα τα 30 λεπτά σκεπάζουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο.






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)