Η Google αφαιρεί το κουμπί "View Image" από την αναζήτηση εικόνων

Σε μια σημαντική αλλαγή προχωρά η Google στην υπηρεσία Google Images που παρέχει εδώ και αρκετά χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να αναζητήσουν στο διαδίκτυο οποιαδήποτε φωτογραφία και να την κατεβάσουν εύκολα στη συνέχεια.
Πλέον στα αποτελέσματα μιας αναζήτησης, λείπει το κουμπί "View Image" η αλλιώς "Εμφάνιση εικόνας" με το οποίο ο  χρήστης μπορούσε να κατεβάσει απευθείας τη φωτογραφία χωρίς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα που τη φιλοξενούσε. Αυτός είναι και ο λόγος που η Google αφαίρεσε τη σχετική δυνατότητα αφήνοντας το κουμπί "Επίσκεψης" της ιστοσελίδας που βρίσκεται η εικόνα, ως αποτέλεσμα διευθέτησης της καταγγελίας στην οποία προχώρησε η υπηρεσία Getty Images η οποία φιλοξενεί φωτογραφίες επί πληρωμή. Σε tweet της η Google αναφέρει ότι οι αλλαγές «έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ της εξυπηρέτησης των αναγκών των χρηστών αλλά και των ανησυχιών που έχουν οι εκδότες, δύο μέρη τα οποία εκτιμά η εταιρεία».
Η Getty Images είχε προχωρήσει σε καταγγελία ήδη από το 2016 στην Ευρωπαική Ένωση, υποστηρίζοντας ότι η μηχανή αναζήτησης εικόνων της Google προωθούσε την πειρατεία. Σε δήλωση της στο περιοδικό Time, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το να έχει κάποιος πολύ εύκολη πρόσβαση σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσω του Google Images δεν έδινε στον χρήστη κάποιο επιπλέον κίνητρο προκειμένου να επισκεφθεί την ιστοσελίδα από όπου προέρχονταν η εικόνα, μια κατάσταση με την οποία «η συμπεριφορά της Google επηρεάζει έμμεσα όχι μόνο τους δημιουργούς αλλά και τις ζωές των καλλιτεχνών ανά τον κόσμο, στην παρούσα περίοδο αλλά και στο μέλλον».
Η συμφωνία των δύο εταιρειών φέρει τη Google να αποκτά δικαιώματα χρήσης για πολλά χρόνια των φωτογραφιών της Getty Images στα προιόντα της, αλλά και να προχωρήσει σε αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης των εικόνων. Εκτός από την αφαίρεση του "View Image", η Google θα κάνει πιο εμφανή την αναφορά στο copyright της εικόνας. Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε το "Search by Image" από τις διαθέσιμες επιλογές, σημειώνοντας ότι η αναζήτηση εικόνας μέσω της μπάρας αναζήτησης της υπηρεσίας δουλεύει κανονικά.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς