ΦΛΩΡΙΝΑ - Νέα θανατηφόρα επίθεση σε κυνηγόσκυλο


Τα εκπαιδευτικά μετά την λήξη της κυνηγετικής περιόδου είναι συνήθως ημέρες ξεκούρασης, βόλτας και χαράς για τους περισσότερους, αλλά δυστυχώς όχι για όλους !!! Την Τρίτη 06/03/18 ο "κλήρος" έπεσε στον φίλο Γρηγόρη Πασχαλίδη να θρηνήσει την επί 12 έτη αγαπημένη του συνεργάτρια, φίλη και συντρόφισσα, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίντα, 12 ετών, ράτσας Ε.Ι την οποία έβγαλε ο Γρηγόρης για εκπαιδευτικό σε λαγό, μαζί με τα άλλα 3 σκυλιά του το πρωινό της Τρίτης, στην τοποθεσία Βισίμα στη Φλώρινα, ενδιάμεσα στα χωριά Κέλλη και Σκοπός.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σκυλίτσα του, ο ίδιος ο Γρηγόρης : " To περιστατικό έγινε την Τρίτη 06/03/18 απογευματινή ώρα στην τοποθεσία Βισίμα στη Φλώρινα, ενδιάμεσα στα χωριά Κέλλη και Σκοπός. Μαζί με έναν φίλο βρεθήκαμε στην συγκεκριμένη περιοχή και ενώ και τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και τον κυνηγούσαν, είδαμε στο Gps ότι πήραν πορεία προς ένα μαντρί οπότε τρέξαμε να προλάβουμε τα τσοπανόσκυλα γιατί τα ακούγαμε να γαβγίζουν. Φτάσαμε εκεί σχετικά γρήγορα (τελικά τα τσοπανόσκυλα δεν έφτασαν στο σημείο που ήταν τα σκυλιά μας, υπήρχε ακόμα μια απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από το μαντρί και τα βλέπαμε να γαβγίζουν ακόμα) και είδαμε τα υπόλοιπα 3 σκυλιά να έρχονται προς το μέρος μας φοβισμένα.
 
Η Λίντα η οποία ήταν και η μοναδική που δεν φορούσε κολάρο Gps, άφαντη. Φωνάξαμε, σφυρίξαμε, περιμέναμε αρκετή ώρα αλλά τίποτα, οπότε υποθέσαμε πως θα είχε επιστρέψει μόνη της στο αυτοκίνητο. Είχε αρχίσει να σουρουπώνει όταν φτάσαμε, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε ότι η σκύλα δεν ήταν στο αυτοκίνητο, εκεί που περιμέναμε δηλαδή ότι θα ήταν."
 
Ο Γρηγόρης συνεχίζει : " Μην μπορώντας να κάνουμε κάτι άλλο λόγω νύχτας, φύγαμε και την επόμενη με το πρώτο φως ήμασταν πάλι εκεί, περπατώντας την διαδρομή που είχαν διανύσει τα σκυλιά βάση του Gps οπότε και την βρήκαμε στα χάλια που βλέπετε και εσείς. Θάψαμε την Λίντα μου και φεύγοντας περάσαμε από το μαντρί για αλληλοενημέρωση με τον κτηνοτρόφο. Μας είπε ότι γίνεται χαμός, στο συγκεκριμένο σημείο γυρνάνε δυο λύκοι και σε απόσταση ενός χλμ άλλοι έξι, οπότε πολύ πιθανόν τα γαβγίσματα των τσοπανόσκυλων που ακούγαμε το προηγούμενο απόγευμα να ήταν για τους λύκους που ήταν κοντά έχοντας στήσει καρτέρι στα σκυλιά μας."
 
Ο Γρηγόρης ο οποίος είναι και πρόεδρος στον Κυνηγετικό Σύλλογο Φλώρινας, κλείνοντας πρόσθεσε ότι πριν δυο με τρία χρόνια υπήρχε έντονο πρόβλημα μόνο σε δυο περιοχές τις οποίες γνώριζαν και τις απέφευγαν, ενώ τώρα υπάρχουν λύκοι παντού και κυριολεκτικά δεν ξέρουν που να πάνε για να προφυλάξουν τα σκυλιά τους !!!
 
Κατά τα άλλα η συμπαθέστατη Μ.Κ.Ο Καλλιστώ σε πρόσφατη ανάρτηση της στο Facebook καλωσορίζει την άνοιξη, αναπολώντας "έργα" και στιγμιότυπα των άγριων (και σπάνιων) συνεργατών της και επιμένει να κάνει λόγο για coexistence-αρμονική συνύπαρξη. Της αφιερώνουμε λοιπόν με πολύ αγάπη και κυρίως απεριόριστη coexistence, τα έργα των άγριων συνεργατών της που τόσο αναπολεί πάνω στο μακελεμένο κορμάκι της Λίντα, ενός ακόμη κυνηγόσκυλου από τα αμέτρητα πλέον που έχουν πέσει θύματα των "σπάνιων" λύκων ....
 
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς