Οι φράουλες περιορίζουν τις ρυτίδες, προστατεύουν την καρδιά, βελτιώνουν την όραση και την πέψη

Οι φράουλες πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν για τον οργανισμό, λειτουργούν και ως προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Ερευνητές από την Ιταλία και την Ισπανία συνεργάστηκαν και έφτιαξαν ανθρώπινα δερματικά κύτταρα και τα εξέθεσαν στην ηλιακή ακτινοβολία.
Στη συνέχεια προσέθεσαν στα κύτταρα εκχύλισμα από φράουλες και τα άφησαν και πάλι στον ήλιο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Το εκχύλισμα φράουλας είχε δράσει προστατευτικά κατά της καταστροφικής ακτινοβολίας.
Το ηλιακό φως στο οποίο έγινε το πείραμα, ισοδυναμούσε με 90 λεπτά κάτω από ήλιο μεσημεριανές ώρες.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα χημικά στοιχεία της φράουλας, οι ανθοκυανίνες, που δίνουν το κόκκινο χρώμα, έχουν ισχυρές αντηλιακές ιδιότητες.
Η κατανάλωσή τους κάνει το δέρμα ανθεκτικότερο στον ήλιο και προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB.
Η UVA ακτινοβολία, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας που φτάνει στη γη. Περνάει βαθύτερα στο δέρμα συγκριτικά με την UVB και είναι εκείνη που ευθύνεται για την εμφάνιση ρυτίδων, πρόωρης γήρανσης και καρκίνου του δέρματος.
Ο επικεφαλής της έρευνας Μαουρίτσιο Μπατίνο ανέφερε «επιβεβαιώσαμε την προστατευτική δράση της φράουλας απέναντι στην καταστροφή των δερματικών κυττάρων. Χαρίζει προστασία στις κυτταρικές σειρές που εκτίθενται στις συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση καρκίνου και άλλων ασθενειών του δέρματος.
Οι φράουλες όχι μόνο προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά η κατανάλωσή τους κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα πιο ισχυρό.
Βελτιώνει την όραση, βοηθά στην καλή υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και περιορίζει τις πεπτικές διαταραχές.
Οι ανθοκυανίνες, είναι φυτοχημικές ουσίες που δίνουν το κόκκινο χρώμα στη φράουλα και το μωβ στα μούρα. Υπάρχουν περισσότερα από 400 αναγνωρισμένα είδη και βρίσκονται σε διάφορα φρούτα και λαχανικά. Έχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
http://www.valueforlife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ