Το τουριστικό προϊόν της Δυτ. Μακεδονίας προωθείται στην αγορά της Γερμανίας – Για την προσέλκυση τουριστών της τρίτης ηλικίας

Γερμανούς επαγγελματίες του τουρισμού πρόκειται να φιλοξενήσει τον ερχόμενο Ιούνιο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας στην αγορά της Γερμανίας.
Ειδικότερα το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας πρόκειται να υλοποιήσει το έργο «Φιλοξενία Γερμανών επαγγελματιών του τουρισμού για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αγορά της Γερμανίας (Fam Trip)», σύμφωνα με τον άξονα Δ.4. “Προωθητικές ενέργειες με κανάλια διανομής» του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έτους 2018.
«Το ταξίδι εξοικείωσης – φιλοξενίας που θα απευθύνεται σε Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, πρόκειται να υλοποιηθεί από 07/06/2018 έως 11/06/2018 και στοχεύει στην προβολή θεματικών αξόνων τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνταξιούχους της Γερμανικής τουριστικής αγοράς», δήλωσε στον «Π» ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Τουρισμού Παναγιώτης Κώττας, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας θα παρουσιαστούν ταξιδιωτικές εμπειρίες στα στελέχη εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων στη διακίνηση τουριστών τρίτης ηλικίας από την γερμανική τουριστική αγορά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ειδικότερα ότι πρόκειται να φιλοξενηθούν στην περιοχή μας τέσσερις γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, η προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ στη Φρανκφούρτη και ένα εξειδικευμένο στέλεχος του τουρισμού για άτομα της τρίτης ηλικίας.
Στο πρόγραμμα φιλοξενίας αναφέρθηκε ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Θανάσης Παπαδημητρίου, λέγοντας ότι οι γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες θα περιηγηθούν στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και κάποια εμβληματικά σημεία των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να διαμορφώσουν τα χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας με βάση τα χαρακτηριστικά των τουριστικών στόχων.
Θα δουν επίσης ξενοδοχεία της Δυτικής Μακεδονίας 4 και 5 αστέρων που πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές για άτομα της τρίτης ηλικίας και για άτομα με αναπηρίες. Οι εμπειρίες που θα ζήσουν οι προσκεκλημένοι θα περιλαμβάνονται στο αναλυτικό σχέδιο της ταξιδιωτικής εμπειρίας και φιλοξενίας, που καταρτίστηκε με ευθύνη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας και τη συνεργασία του Γραφείου του ΕΟΤ Γερμανίας, ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες προβολής του προορισμού.




Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη