Ολυμπιακός: Ζητά επίσημα αφαίρεση βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

93069.jpg
Ο Ολυμπιακός ζήτησε επίσημα τιμωρία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που θα περιλαμβάνει αφαίρεση τριών βαθμών για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ.


Ο Ολυμπιακός έκανε καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ζητώντας την αφαίρεση τριών βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες ισχυρίζονται ότι έχουν έννομο συμφέρον και προσκόμισαν οπτικοακουστικό υλικό, τονίζοντας ότι πριν την έναρξη του τελικού και μετά την άφιξη των αποστολών στο ΟΑΚΑ έλαβαν χώρα, εντός του γηπέδου, επεισόδια από οπαδούς των δύο ομάδων, που σχετίζονται με βιαιοπραγίες και φθορά ξένης περιουσίας.

Στο κατηγορητήριο δεν υπήρχε η συγκεκριμένη κατηγορία, με τον Ολυμπιακό να ζητά την άσκηση συμπληρωματικής πειθαρχικής δίωξης με το άρθρο 15 (παρ. 4) του πειθαρχικού κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρία έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Η καταγγελία των Πειραιωτών θα κριθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα την Παρασκευή (18/5), ενώ αύριο το μεσημέρι (15:00) είναι ορισμένη η εκδίκαση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο των παρατηρητών του αγώνα, επειδή δεν ανέφεραν στις εκθέσεις τους τα επεισόδια που επικαλούνται οι «ερυθρόλευκοι».

newsit.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς