Σχοινάκι, η αερόβια άσκηση που καίει μέχρι 1.000 θερμίδες την ώρα. Ποια άλλα οφέλη έχει για τον οργανισμό και ποιους κινδύνους

Το σχοινάκι είναι μορφή αερόβιας άσκησης, όπως και το τρέξιμο. 
Είναι ασκήσεις στις οποίες το οξυγόνο χρησιμοποιείται και μοιράζεται σωστά στο σώμα και κατά συνέπεια αυξάνεται ο ρυθμός της καρδιάς και ενισχύεται το αναπνευστικό σύστημα.
Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι το σχοινάκι είναι από τις αποτελεσματικότερες ασκήσεις, αν όχι η αποτελεσματικότερη, για την καύση του λίπους.
Υπολογίζεται ότι τα 10 λεπτά σχοινάκι έχουν τα ίδια οφέλη με 30 λεπτά ήπιο τρέξιμο.
Οι προπονητές εντάσσουν τα άλματα με σχοινάκι σε διάφορα είδη προγραμμάτων γυμναστικής, καθώς σε 1 ώρα καίγονται έως και 1.000 θερμίδες.
Το σχοινάκι εκτός από καλή γυμναστική για το σώμα είναι και καλή γυμναστική για τον εγκέφαλο, καθώς χρειάζεται συγκέντρωση και συντονισμό.




Τα οφέλη στον οργανισμό από τη γυμναστική με σχοινάκι

Τα πηδήματα στο σχοινάκι, γυμνάζουν σφαιρικά όλο το σώμα.
Η συνεχής ροή της άσκησης, τονώνει και ενδυναμώνει όλους τους μυς και ιδίως τους κοιλιακούς για να γίνεται σωστά το άλμα.
Η κίνηση που κάνουμε για να πηδάμε ρυθμικά χωρίς να μπλέκεται το σχοινάκι στα πόδια, ασκεί τους μηρούς, τους γλουτούς και παράλληλα βοηθά στη σωστή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Η καρδιά τροφοδοτεί με αίμα όλο το σώμα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή, καθώς το αίμα κυκλοφορεί σε κάθε αρτηρία. Είναι πολύ βοηθητική άσκηση και για όσους έχουν προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, καθώς τα συνεχή άλματα απαιτούν μεγάλη ανάσα και κατ’ επέκταση αυξάνεται σταδιακά η χωρητικότητα των πνευμόνων. Αυξάνεται και η αντοχή.
Η γυμναστική με σχοινάκι, καίει τουλάχιστον 800 θερμίδες ανά ώρα.
Έτσι, περιορίζεται το περιττό λίπος που είναι αποθηκευμένο σε όλο το σώμα.
Λειτουργεί και ως μέσο αποτοξίνωσης, γιατί ως αερόβια άσκηση συμβάλλει στην παραγωγή ιδρώτα, ο οποίος αποβάλλει τις τοξίνες και τα κύτταρα ανανεώνονται.
Έρευνες δείχνουν, ότι ο συντονισμός και συγχρονισμός που απαιτείται για την πραγματοποίηση της άσκησης, διεγείρει νέες νευρικές συνάψεις στον εγκέφαλο.
Αν και δεν έχει αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα, πολλοί υποστηρίζουν την παραπάνω άποψη.
Αναμφισβήτητα όμως, το σχοινάκι βοηθά στην παραγωγή και στην έκκριση ορμονών που έχουν σχέση με την χαλάρωση και την ευεξία.
Προσοχή όμως δεν κάνει καλό στα γόνατα ειδικά σε όσους έχουν παραπάνω κιλά.

http://www.valueforlife.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη