Βάσεις 2018: Πτώση δείχνουν οι πρωτες εκτιμήσεις!

Bάσεις 2018: Τι να περιμένουν οι υποψήφιοι;
Οι Πανελλήνιες 2018 ολοκληρώθηκαν για τους μαθητές των ΓΕΛ και όλοι περιμένουν με αγωνία τις Βάσεις 2018 και η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού 2018 δεν αργεί να έρθει, αφού κάθε υποψήφιος επιθυμεί να το υποβάλλει και να δηλώσει τη σχολή που προτιμά.
Μέχρι στιγμής, οι καθηγητές εκτιμούν πως η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη στα τμήματα του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και περίπου σταθερές στο 1ο ΕΠ με πιθανή άνοδο στα παιδαγωγικά τμήματα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Οι καθηγητές προσπαθούν μέσω των γραπτών που διορθώνουν, να διαμορφώσουν μια πρώτη εικόνα για να δουν αν οι επιδόσεις των μαθητών αυξήθηκαν σε σχλεση με την περασμένη χρονιά ενώ υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις  από νομό σε νομό.
Μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικοί δε δίνουν ενθαρρυντικά στοιχεία και πιστεύουν πως θα υπάρχει πτώση στις Βάσεις 2018, αλλά όχι σε όλες τις σχολές.
Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι ένας από τους παράγοντες που θα επιηρρεάσει τις βάσεις και δε μπορεί να υπολογιστεί προς το παρόν ο αριθμός των υποψηφίων που θα μπουν σε αυτό.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» η εικόνα που παρουσιάζουν τα μαθήματα έχει ως εξής:
Νεολληνική Γλώσσα
Μπορεί το κείμενο του Μαρωνίτη να θεωρήθηκε βατό αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα υπάρχουν άριστα γραπτά. Οι  βαθμολογίες φαίνεται να κυμαίνονται στο 13-15 και λίγα θα είναι τα άριστα γραπτά.
Μαθηματικά
Τα τελευταία ερωτήματα ήταν αυτά που δυσκόλεψαν περισσότερα και το θέμα Δ ήταν για τους μαθητές που ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένοι.
Ιστορία προσανατολισμού 
Τα θέματα ήταν πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι και ένας υποψήφιος έπρεπε να γνωρίζει καλά το σχολικό βιβλίο ενώ οι μαθητές έπεπε να δείξουν πως διαθέτουν καλή κριτική και αφαιρετική ικανότητα. Τα θέματα απαιτούσαν δεξιότητα.
Αρχαία Ελληνικά
Περίπου 40% των μαθητών των περσινών Πανελληνίων είχε γράψει κάτω από τη βάση στο συγκεκριμένο μάθημα. Οι φιλόλογοι εκτιμούν πως οι μαθητές έπρεπε να έχουν εξοικείωση με την ορολογία για να μπορέσουν να βγάλουν το άγνωστο κείμενο ενώ το διδαγμένο κείμενο δε φλανηκε να παρουσιάζει κάποια δυσκολία.
Φυσική προσανατολισμού
Οι μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι  με αρκετά δύσκολα θέματα και ήταν πιο δύσκολα από τα περσινά. Οι υποψήφιοι που είδαν το Δ4 έπρεπε να είναι καλά προετοιμασμένοι καθώς ήταν σύνθετο.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το μάθημα της Βιολογίας Προσανατολισμού δεν έφερε μεγάλη δυσκολία στους μαθητές και το γ’θέμα ήταν εκείνο που ίσως προκάλεσε στους υποψήφιους μια μεγαλύτερη αγωνία για να το φέρουν εις πέρας.
Το 3ο Επιστημονικό Πεδίο είναι αυτό που διατηρεί τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής και είναι αυτό με τον υψηλότερο ανταγωνισμό.

https://www.neolaia.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)