3 πράγματα ΔΩΡΕΑΝ για ανέργους Ιούνιος – Ιούλιος 2018 – Δείτε ΕΔΩ!


Δείτε αναλυτικά!


Δείτε 3 πράγματα που είναι ΔΩΡΕΑΝ για ανέργους τους επόμενους δύο μήνες!

1. Δωρεάν εργαστήρια για ανέργους στον Κολωνό

Μια σειρά δωρεάν ομαδικών βιωματικών εργαστηρίων επαγγελματικής συμβουλευτικής για ανέργους διοργανώνει το Επίκεντρο στον Κολωνό, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.».

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους (Δευτέρα 2/7, 13:30-16:00)
Το εν λόγω εργαστήριο εστιάζει στις αιτίες του εργασιακού άγχους όπως αυτές προκύπτουν και από τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, τη συμπτωματολογία, το νομοθετικό πλαίσιο, τις βασικές στρατηγικές και τις παρεμβάσεις σε επίπεδο οργανισμού, αλληλεπίδρασης ατόμου- οργανισμού και σε επίπεδο ατόμου για την αντιμετώπισή του.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα ανά εργαστήριο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια, που τους ενδιαφέρουν δια ζώσης στο Επίκεντρο ή τηλεφωνικά στο 215.555.7345, έως και την προηγούμενη Πέμπτη από την ημέρα της διεξαγωγής.

2. Ένα νέο δωρεάν εργαστήριο ενεργοποίησης- κινητοποίησης ανέργων πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Στόχος της δράσης του ΟΑΕΔ είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει Εργαστήριο Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στο Νομό Αττικής.

Μέσω του Εργαστηρίου θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).

Επισημαίνεται ότι μετά τη διεξαγωγή του Εργαστηρίου, οι ωφελούμενοι από αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα συμβουλευτικής.
Το Εργαστήριο Ενεργοποίησης στο Νομό Αττικής, θα υλοποιηθεί την Τρίτη 26 /06/ 2018 από τις 09:30 έως τις 14:30

Ο ΟΑΕΔ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους Εργασιακούς Συμβούλους της Υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ. που είστε εγγεγραμμένος / εγγεγραμμένη.

Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο www.oaed.gr.

3. Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα

Την έναρξη δωρεάν ταχύρρυθμων προγραμμάτων αρχικής κατάρτισης ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα, ανακοίνωσε το Κέντρο Παραγωγικότητας.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε ανέργους με προτεραιότητα τους νέους μέχρι 25 ετών.
Τα προγράμματα αρχικής κατάρτισης αφορούν τα εξής επαγγέλματα: Τεχνικός Ψύξης και Κλιματισμού, Εγκαταστάτης Φωτοβολταϊκών Πλαισίων, Ηλεκτρολόγος κτηρίων, Τεχνίτης Συγκολλήσεων και Μεταλλικών Κατασκευών, Θερμοϋδραυλικός, Τεχνικός δικτύων & τηλεπικοινωνιών, Τεχνικός αμαξωμάτων (ισιωτής)/ Βαφέας αυτοκινήτων, Μηχανικός Αυτοκινήτων, Οικοδόμος, Εγκαταστάτης ξηρής δόμησης, Τεχνίτης Εξωτερικής τοπιοτέχνησης και Ξύλινων Κατασκευών, ενώ προγράμματα σε πρόσθετα θέματα θα ανακοινωθούν αργότερα.
Ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ αναφέρει ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στα προγράμματα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στα μητρώα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΑ), τουλάχιστον 18 ετών, χωρίς υποχρεώσεις για κατάταξη στο στρατό κατά τη διάρκεια του προγράμματος, με ικανότητα γλωσσικής επικοινωνίας στα Ελληνικά, τουλάχιστον σε βασικό επίπεδο. Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας που να εμποδίζει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και την απασχόλησή τους στο συγκεκριμένο επάγγελμα, να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή οποιουδήποτε άλλου κράτους μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και να ικανοποιούν τα κριτήρια επιλογής του κάθε επιμέρους προγράμματος.
Προστίθεται ότι για συμμετοχή σε πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα παρακάθονται σε εξέταση αξιολόγησης των ικανοτήτων τους και σε προσωπική συνέντευξη.

neolaia.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)