ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Η γιορτή λήξης του Γυμνασίου Κορησού (Φώτο - Βίντεο)


Η γιορτή λήξης του Γυμνασίου Κορησού
Άλλη μια γιορτή λήξης στο γυμνάσιό μας τέλειωσε. Πριν σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι, θα σας κάνουμε κοινωνούς της εκδήλωσης με λίγες κουβέντες, πολλές φωτογραφίες και βίντεο.
Η γιορτή, λοιπόν, φέτος που τη διοργανώσαμε από κοινού με τον δραστήριο Σύλλογο Γονέων περιλάμβανε τα καθιερωμένα χορευτικά, βίντεο με τις δράσεις του σχολείου και του συλλόγου γονέων, τα αναμνηστικά δώρα από τους μαθητές της Γ΄στους καθηγητές τους και από τον Σύλλογο γονέων στους τελειόφοιτους, καθώς και βίντεο αποχαιρετισμού τους, και μια κλήρωση με δώρα από τον Σύλλογο γονέων.
Και μια ιδιαίτερη δράση που οφείλουμε να μνημονεύσουμε και να διαδώσουμε. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του κόσμου της περιοχής μας για τη χρησιμότητα του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και την αναγκαιότητα αγοράς του για την περιοχής μας. Για το σκοπό αυτό προσκαλέσαμε στη γιορτή μας μέλη της ελληνικής εταιρείας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας Καστοριάς τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας μίλησαν για την εταιρεία και τους σκοπούς της. Επίσης μας συγχάρηκαν για την πρωτοβουλία του σχολείου μας και παρέδωσαν στους μαθητές του σχολείου μας καθώς και στους εκπαιδευτικούς που πήραν μέρος βεβαιώσεις  συμμετοχής στο πρόγραμμα «Kids save lifes-Τα παιδιά σώζουν ζωές»  που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Μάιο σε συνεργασία με το Δημοτικό της Κορησού. Στο θέμα αυτό αναφέρεται το σχετικό βίντεο που επιμελήθηκε η κυρία Μυλωνά με τους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου.
Από Σεπτέμβρη συνεχίζουμε την ενημέρωση για τη χρησιμότητα ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Μέχρι τότε καλή χαλάρωση με πολλά λογοτεχνικά βιβλία.
Καλό καλοκαίρι σε όλους!
Η υπεύθυνη της γιορτής Αρετή Κάρκου, φιλόλογος
Το αναμνηστικό του Συλλόγου Γονέων προς τους μαθητές της Γ΄με ημερομηνία συνάντησης (γυαλιά ηλίου για καλό καλοκαίρι) και το δωράκι της Γ΄ προς τους καθηγητές τους με τη φωτογραφία των μαθητών της Γ΄ και τα ονόματά τους στο πίσω μέρος της πλαστικοποιημένης φωτογραφίας. Πολύ πρωτότυπα κι όμορφα και τα δύο.
Καλωσόρισμα Αρετής Κάρκου, συντονίστριας της γιορτής
Σας καλωσορίζω σε μια ακόμη γιορτή λήξης του σχολείου μας. Καθώς σκεφτόμουν τι θα σας πω από αυτό το μικρόφωνο πέρα από την εισαγωγή στο πρόγραμμα της εκδήλωσης πήρα την ιδέα από έναν παλιό μαθητή μας που ήρθε στο σχολείο για κάποιο υπηρεσιακό έγγραφο. Μπαμπάς με τρία παιδιά… Δεν τον γνώρισα. Μου είπε το επώνυμό του με την προσδοκία να τον θυμηθώ. Και μαζί ένα χαμόγελο γέμισε το πρόσωπό του. Ήταν το χαμόγελο των αναμνήσεων της εφηβικής, σχολικής ζωής στο Γυμνάσιό μας.
Μαθητές μας, εσείς που θα έρθετε, εσείς που συνεχίζετε στις επόμενες τάξεις κι εσείς που φεύγετε, να ξέρετε ότι αυτά τα χρόνια θα τα θυμάστε με νοσταλγία.
Κι εμείς οι καθηγητές σας που σας ζούμε κάθε μέρα κι αφουγκραζόμαστε τις σκέψεις και τις δυσκολίες της ηλικίας σας, να ξέρετε ότι είμαστε κοντά σας. Ελπίζουμε να δημιουργούμε για σας ένα μικρό παράδεισο, όπως λέει και το τραγούδι στο βίντεο των δράσεων της χρονιάς.
Εσείς, μαθητές μας της Γ΄ που φεύγετε, να ξέρετε ότι σας έχουμε στην καρδιά μας και ως πνευματικοί γονείς θα σας καμαρώνουμε σε όποιο δρόμο κι αν επιλέξετε, για να κατακτήσετε το μέλλον σας.
Αυτές οι λίγες σκέψεις από μένα. Όσον αφορά στο πρόγραμμα της εκδήλωσης αυτό θα περιλαμβάνει χορούς, βίντεο και πολλές εκπλήξεις.
Πρόγραμμα Γιορτής 8-6-2018
  1. Καλωσόρισμα: Αρετή Κάρκου, συντονίστρια γιορτής
  2. Καλωσόρισμα: Φιλία Καλίτση, διευθύντρια του Γυμνασίου
  3. Εκπροσώπηση του Δήμου από την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ματούλα Αντωνίου
  4. Αρετή Κάρκου παραδίδει σκυτάλη παρουσίασης στους μαθητές
  5. Γεωργία: Σας καλωσορίζουμε κι εμείς με τη σειρά μας στη γιορτή του σχολείου μας
  6. Κώστας: Θα ξεκινήσουμε με τους καθιερωμένους παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές και των τριών τάξεων. Στη διδασκαλία ο γυμναστής μας Γιώργος Μήτσιου. Να έρθει στο μικρόφωνο ο κ Γιώργος Μήτσιου
  7. Γεωργία: Στη συνέχεια θα δείτε ένα βιντεάκι με στιγμές από τη σχολική ζωή μας που επιμελήθηκε η κυρία Κάρκου
  8. Βίντεο Σχολικής Ζωής
  9. Κώστας: Για δείτε κι αυτό το βίντεο που επιμελήθηκε η κυρία Μυλωνά και προβληματιστείτε.
  10. Βίντεο ΚΑΡΠΑ
  11. Γεωργία: Κι όπως καταλάβατε αυτοί δεν είναι οι σωστοί τρόποι για να σώσουμε μια ζωή. Στο προηγούμενο βίντεο με τις δράσεις μας είχαμε φέτος μια επιπλέον ξεχωριστή εμπειρία. Παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα Kids save lifes-ΚΑΡΠΑ (δηλαδή Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) από την ελληνική εταιρεία προνοσοκομειακής φροντίδας Καστοριάς. Μαθητές και καθηγητές είχαμε βιωματική εμπειρία πρώτων βοηθειών. Επίσης παρακολουθήσαμε τη χρήση του απινιδωτή και πώς αυτό το μηχάνημα σε συνδυασμό με ΚΑΡΠΑ μπορεί να σώσει ζωές. Στην Καστοριά υπάρχει ένας απινιδωτής στο αρτοποιείο Υφαντίδη. Θα ήταν σημαντικό για την περιοχή μας να αποκτήσουμε αυτό το μηχάνημα. Αποφασίσαμε λοιπόν σε συνεργασία με το Δημοτικό να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αγορά του και όταν τελικά τον αγοράσουμε θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του χωριού.  Ήρθαν γι αυτό τον σκοπό σήμερα εδώ εκπρόσωποι της ελληνικής εταιρείας προνοσοκομειακής φροντίδας Καστοριάς. Θα μας πείτε δυο λόγια;
  12. Εκπρόσωποι της εταιρείας μιλούν στον κόσμο.
  13. Αρετή: Θα μοιράσουμε τώρα στους μαθητές και στους καθηγητές του σχολείου της βεβαιώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Kids save lifes
  14. Κώστας: Και τώρα ένα βίντεο με τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων που επιμελήθηκε η κυρία Κάρκου
  15. Βίντεο Δραστηριοτήτων Συλλόγου Γονέων
  16. Πρόεδρος: Να έρθουν κοντά όλοι μαθητές του σχολείου με τα περιτυλίγματά τους από τις σοκολάτες, γιατί μετά θα ακολουθήσει η κλήρωση για το απολαυστικό δώρο.
  17. Σύλλογος γονέων-κλήρωση
  18. Ελένη Ευαγγελίδου: απονομή αναμνηστικών στους μαθητές της Γ΄γυμνασίου
  19. Γεωργία: Και τώρα θα δείτε το βίντεο για τη τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στην Αθήνα που ετοίμασε η κυρία Μυλωνά
  20. Βίντεο τριήμερης Γ΄ Γυμνασίου
  21. Κώστας: Θα θέλαμε να προσφέρουμε ένα συμβολικό δωράκι στους καθηγητές μας.       Ενθύμια καθηγητών από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
  22. Γεωργία: Επίσης ένα βίντεο έκπληξη από την κυρία Μυλωνά για μας τους τελειόφοιτους.
  23. Βίντεο Γ΄ Γυμνασίου
  24. Αρετή: Και τώρα διασκέδαση. Θα απολαύσουμε την ορχήστρα Σπεσιαλίστες και τον Στέφανο και Αχιλλέα στο τραγούδι.
  25. Στη διάρκεια του γλεντιού ο Σύλλογος Γονέων κάνει κλήρωση με πλούσια δώρα των λαχνών που διατέθηκαν στο κοινό για ενίσχυση του Συλλόγου.

Δείτε μεγάλη σειρά φωτογραφιών ΕΔΩ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)