Αδριανούπολη: Yπόνοιες για ενδεχόμενο δόλο των Ελλήνων στρατιωτικών άφησε ο Τούρκος εισαγγελέας

Ο Τούρκος εισαγγελέας έκανε λόγο για ενδεχόμενο δόλο των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ύποπτη την είσοδό τους σε τουρκικό έδαφος καθώς- είπε- θα έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού, καθώς πρόκειται για επαγγελματίες στρατιωτικούς.

Οι Τούρκοι πραγματογνώμονες εξετάζουν ψηφιακά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων και δεν αποκλείεται να τους προσάψουν περαιτέρω κατηγορίες.

Από την πλευρά τους, Μητρετώδης και Κούκλατζης επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι δεν είχαν σκοπό να διαπράξουν έγκλημα και πως δεν είχαν δόλο.

Οι Έλληνες αξιωματικοί μεταφέρθηκαν σήμερα σιδεροδέσμιοι στα δικαστήρια με τα τουρκικά ΜΜΕ να δίνουν φωτογραφίες τους και βίντεο στη δημοσιότητα.

Το τέταρτο αίτημα για αποφυλάκιση απορρίφθηκε για ακόμα μία φορά, ενώ οι αξιωματικοί κρατούνται εδώ και τρεις μήνες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή.

Το αίτημα κατετέθη σήμερα, στο πλαίσιο δικαιώματος που παρέχει η τουρκική νομοθεσία για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα.

Ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρη Κούκλατζης έχουν υποβάλει ήδη δύο αιτήματα αποφυλάκισης για την αδικαιολόγητη κράτησή του από τις τουρκικές Αρχές, τα οποία όμως απορρίφθηκαν στο δικαστήριο.

Το τελευταίο υπεβλήθη τον περασμένο Μάιο και απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

dikaiologitika.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)