Συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ – Τι θα ισχύσει τελικά;

Τι δήλωσε ο Υπουργός για την Παιδεία;
Ο Υπουργός για την Παιδεία, κ.Κώστας Γαβρόγλου μίλησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως είναι λάθος της αντιπολίτευσης να αναφέρει πως θα υπάρξει συγχώνευση μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ και αναφέρθηκε στο νόμο που αφορά όλα τα Ιδρύματα της χώρας.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας είπε τα εξής:

Για τις συνέργειες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, ο Υπουργός ανέφερε:

«Η συζήτηση είναι για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης. Τι είδους πανεπιστήμια και ΤΕΙ θέλουμε για την επόμενη 20ετία. Συνέργειες δεν σημαίνει ενσωματώσεις, συνέργειες δεν σημαίνει αυτόματες πανεπιστημιοποιήσεις. Και έχει σημασία να κατανοήσουμε τη διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Έχουμε συγκροτήσει ομάδες εργασίας οι οποίες απαρτίζονται από άτομα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και συζητάνε και το θέμα των συνεργειών και το μέλλον τους. Οι προτάσεις για τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες εργασίας έρχονται από τα ίδια τα Ιδρύματα, δεν αποφασίζονται από το Υπουργείο. Άρα συμμετέχουν πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, κυρίως, που γνωρίζουν τη μεγάλη εικόνα , και το Υπουργείο ζητά να υπάρχει μόνο ένα άτομο που θα μεταβιβάζει και την άποψη του Υπουργείου. Για πρώτη φορά έχουμε καταφέρει τέτοιες συναινέσεις σε αυτές τις επιτροπές. Και αυτό έχει σημασία γιατί το πιστώνεται η κοινωνία μας. Είναι μια δημοκρατική διαδικασία που δεν έχει ξαναγίνει και που μόνο θετικά αποτελέσματα έχει επιφέρει γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλος αυτός ο κόσμος έχει συνωμοτήσει για να περάσει ένα κυβερνητικό σχέδιο».

Ο Υπουργός σημείωσε ότι δεν ακολουθήθηκε η εύκολη λογική να κατατεθεί ένας νόμος για όλα τα Ιδρύματα που πραγματοποιούν συνέργειες σε όλη τη χώρα, διότι «όλα αυτά τα Ιδρύματα έχουν μια ιστορία που έχει σημαδέψει το παρόν τους και θα πρέπει η κάθε περίπτωση να μελετηθεί σε βάθος. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Αρχίσαμε με τον νόμο – πλαίσιο πέρσι, στη συνέχεια προχωρήσαμε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, προχωράμε στο Ιόνιο και στα Ιωάννινα και θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα με απόλυτη συναίνεση και με απόλυτη συνείδηση των δυσκολιών που υπάρχουν».

https://www.neolaia.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς