Έτσι σώζουν το θαλάσσιο περιβάλλον στην Αυστραλία. Το απλό και οικονομικό σύστημα που εμποδίζει τα σκουπίδια να καταλήξουν στο νερό


Έναν πρωτότυπο τρόπο για να προστατευτούν τα ποτάμια και οι θάλασσες από τα σκουπίδια έχουν βρει στην Αυστραλία. Τοποθετούν επαναχρησιμοποιούμενα δίχτυα σωληνώσεις, ώστε να εμποδίσουν σκουπίδια μεγέθους τουλάχιστον 5 χιλιοστών που παρασύρονται από τα νερά της βροχής και καταλήγουν στις λίμνες, στα ποτάμια και στη συνέχεια στις θάλασσες. 
Πρόκειται για έναν απλό, αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο προστασίας των υδάτων που χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και εφαρμόζεται τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας.

Τα δίχτυα αυτά σταματούν ακόμη και οργανικά υλικά όπως φύλλα, ώστε να μειωθούν τα επίπεδα φωσφόρου και αζώτου στο νερό.
Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουν να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή από τους ρύπους.


Τα δίχτυα έχουν τοποθετηθεί κοντά στο Σίδνεϊ και άλλες αστικές περιοχές, όπου το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος είναι αυξημένο.
Τα πλέγματα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, που τοποθετούνται στις εκβολές των σωληνώσεων. Κατακρατούν τα σκουπίδια, ενώ το νερό συνεχίζει να ρέει ανεμπόδιστο.



Η εταιρία κατασκευής αναλαμβάνει να αδειάσει τα δίχτυα από τα σκουπίδια, μετά από περίπου τρεις μήνες, ανάλογα με τον όγκο των απορριμάτων, αλλά και τη συχνότητα των βροχοπτώσεων εκείνη την περίοδο.
Η διαδικασία καθαρισμού του συστήματος διαρκεί περίπου τρεις ώρες και χρειάζονται μόνο τρεις υπάλληλοι και ένας γερανός.
http://www.valueforlife.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ