Καλπάζουν οι πωλήσεις και η παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων

Οι πωλήσεις και η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα κινήθηκαν για ακόμη μία φορά ανοδικά, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουλίου σημειώθηκε αύξηση 47.7% και 53.6% αντίστοιχα σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις των 84.000 αυτοκινήτων κατά το μήνα Ιούνιο υποχώρησαν κατά 0.9%, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την ένωση αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας, CAAM. Ενώ η παραγωγή κατά την εξεταζόμενη περίοδο (Ιούλιος) έφτασε τα 90.000 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 5.5% σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Ακόμη οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου αυξήθηκε κατά 82.4% φτάνοντας τις 373.000 για την πρώτη κατηγορία και 106.9%, με 123.000 πωλήσεις για τα υβριδικά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα νούμερα του 2017.

Όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων τα στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση της τάξης του 71% και 382.000 νέα αυτοκίνητα και 148.9% με 122.000 αυτοκίνητα αντίστοιχα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.   

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε πως η κινεζική κυβέρνηση έχει ακυρώσει ή περικόψει τις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις κατηγορίες κάτω των 300 χιλιομέτρων και τις έχει αυξήσει σε περισσότερο ακριβά και μεγάλης κλίμακας αυτοκίνητα.

Τέλος, το NDRC, η εθνική υπηρεσία οικονομικού προγραμματισμού της χώρας, έχει εγκαινιάσει μία καμπάνια με το όνομα Blue Sky Protection Campaign αποσκοπώντας να φτάσει τα 2 εκατομμύρια το χρόνο, η παραγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων, μέχρι το 2020.

Για το τρέχον έτος, ο αντίστοιχος στόχος παραγωγής είναι ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα, αυξημένος περίπου κατά 25% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, όπου η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχε φτάσει τις 795.000, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο argusmedia.

https://energypress.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)