Μας ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ κ α ν ο ν ι κ ό τ α τ α, αφού εμείς ΑΦΕΛΩΣ το επιτρέπουμε!

Μπορεί να μην καταγράφουν τις συνομιλίες μας ηχητικά, όμως μια νέα έρευνα υποστηρίζει, ότι χιλιάδες εφαρμογές καταγράφουν φωτογραφίες και 'βίντεο' μέσω των καμερών των συσκευών μας...



Αποτέλεσμα εικόνας για smartphones

Μια νέα έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει την υποψία πολλών, ότι το κινητό τους τηλέφωνο, τούς παρακολουθεί.

Ειδικοί ερευνητές του 'Northwestern University' στην Βοστώνη των ΗΠΑ, προσπαθούσαν να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, για το συγκεκριμένο ερώτημα για περίπου έναν χρόνο.

Όπως αναφέρει το δορυφορικό ρωσικό πρακτορείο 'RT', οι ερευνητές κατέληξαν ότι η αρκετά διαδεδομένη άποψη ότι τα 'smartphones' καταγράφουν τις συνομιλίες που έχουμε στην καθημερινή μας ζωή και στέλνουν πληροφορίες σε διαφημιστικές εταιρείες, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σχετική εικόνα

Ωστόσο, κατά την έρευνά τους, ανακάλυψαν κάτι που ίσως είναι ακόμη σοβαρότερο. Η έρευνα, λοιπόν, επιβεβαιώνει ότι τα τηλέφωνά μας μπορούν και καταγράφουν εικόνες και βίντεο μέσα από τις κάμερες των συσκευών και τις στέλνουν σε τρίτους!

Οι ερευνητές εξέτασαν 17.260 εφαρμογές για το λειτουργικό σύστημα 'Android', πολλές εκ των οποίων ανήκουν στο 'Facebook' και διαπίστωσαν ότι 8.000 από αυτές, στέλνουν πληροφορίες απευθείας στο 'Facebook'.

Μάλιστα, περισσότερες από τις μισές από τις εφαρμογές που ελέγχθηκαν, είχαν την άδεια των χρηστών για χρήση των καμερών και του μικροφώνου της συσκευής.

Χρησιμοποιώντας ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διαπίστωσαν ότι, αν και εκείνοι ερευνούσαν την πιθανή αποστολή ηχητικών αρχείων, εντόπισαν την αποστολή 'βίντεο' και εικόνων οθόνης ('screenshots').

Η συγκεκριμένη ομάδα ερευνητών αναμένεται να παρουσιάσει το σύνολο των ευρημάτων της τον ερχόμενο μήνα στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο συνόδου για την τεχνολογία...


[Πηγή:https://ift.tt/2MnxEws] 


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)