ΚΟΖΑΝΗ - Άμεση λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά στην Πτολεμαΐδα, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας (Φώτο)

Η ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των Ρομά στην Πτολεμαϊδα σε κατάλληλο χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης αποτέλεσε το λόγο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη στον καταυλισμό τους.
Μετά από συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του με εκπροσώπους των Ρομά, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στον καταυλισμό τους το απόγευμα της Τετάρτης 1 Αυγούστου, όπου παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Σταύρου Γιαννακίδη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Εορδαίας κ. Φώτη Ιορδανίδη συζήτησαν το θέμα της μετεγκατάστασης του καταυλισμού στο χώρο όπου έχει υποδείξει το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός οικισμού που θα παρέχει ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, βελτίωση της ποιότητας ζωής και θα συμβάλλει στην ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.
Παρά την αντίθεσή τους να μετεγκατασταθούν στο χώρο όπου είχε υποδείξει ο Δήμος, κοντά στο κυνοκομείο, και αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, μετά από διαλογική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη, συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία μετεγκατάστασης του καταυλισμού στο χώρο που είχε υποδειχθεί αρχικά από το Δήμο, με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, για να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν σε ένα κατάλληλο περιβάλλον χωρίς να χάσουν τα στοιχεία της παράδοσής τους, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζονται όλες οι αναγκαίες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Ο Περιφερειάρχης δέχθηκε τις ευχαριστίες από όλους τους παρευρισκόμενους και δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν. Εν τω μεταξύ, στο διάστημα αυτό, πρέπει να αντιμετωπιστούν ορισμένα προβλήματα που αφορούν την επαρκή υδροδότηση του καταυλισμού, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και την προσβασιμότητα, και για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης τόνισε ότι σε συνεργασία με το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η διαβίωση των ανθρώπων αυτών έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετεγκατάστασης.
Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά από τη χαρτογράφηση της υπάρχουσας κατάστασης, με επικαιροποίηση των στοιχείων, όπως έχουν δοθεί από τους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζονται ανά περιοχή, έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, μέσα από μία σειρά ενεργειών και εξειδικευμένων δράσεων, με τη συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του Υπουργείου Εργασίας.







Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ