10 καταστάσεις που βιώνεις όταν επιλέγεις να είσαι μοναχικός άνθρωπος

Η μοναχικότητα έχει μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τη μοναξιά.

Τη μοναχικότητα την επιλέγουμε. Δε μας επιλέγει. Και να ξέρεις πως όσοι άνθρωποι επιλέγουν το δρόμο της μοναχικότητας, προσπαθούν να βρουν εσωτερική ειρήνη και να ανακαλύψουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Πολλοί έχουμε ανάγκη από μοναχικές στιγμές και μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε σε κάποιες καταστάσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να είμαστε για πάντα μοναχικοί. Δε θα σε βοηθήσει γιατί κάποια στιγμή θα έχεις την ανάγκη να μιλήσεις με έναν άνθρωπο και να νιώσεις άλλα συναισθήματα.

Αυτές είναι οι καταστάσεις που βιώνεις όταν επιλέγεις τη μοναχικότητα.

1.Μπορεί κάποτε να φοβόσουν τη μοναχικότητα, αλλά πλέον βολεύεσαι και την απολαμβάνεις γιατί είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ηρεμήσει το κεφάλι σου.

2.Δεν αναζητάς άλλους ανθρώπους για να σου φτιάξουν τη μέρα. Αντιθέτως, προσπαθείς να αποφύγεις πολλά άτομα και να καθίσεις με τον εαυτό σου να συζητήσεις και να λύσεις τα θέματα σου.



3.Χτίζεις μια δυνατή σχέση με τον εαυτό σου και προσπαθείς να ανακαλύψεις πράγματα για εσένα που δεν ήξερες τόσο καιρό. Εξετάζεις συναισθήματα και αντιδράσεις που έχεις «γευτεί» στο παρελθόν.

4.Αδιαφορείς τελείως για όλα όσα λένε οι άλλοι και προσπαθείς να δώσεις ουσία στη δική σου ζωή. Αυτό είναι παγίδα. όμως, γιατί μεγαλώνει ο εγωισμός σου.

5.Μαθαίνεις τα όρια σου και τις αντοχές σου. Προσπαθείς να δεις αν αντέχεις κάποιες καταστάσεις αλλά και πως θα αντιδρούσες να τελικά είχες πράξει διαφορετικά.

6.Ξεχνάς πως να είσαι μέλος μιας ομάδας. Η μοναχικότητα μπορεί να έχει κάποια καλά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν αρνητικά. Είναι σημαντικό να βρεις ισορροπίες.

7.Επιλέγοντας τη μοναχικότητα, επιλέγεις να μην πληγωθείς. Στην ουσία, φοβάσαι, γιατί μπορεί να συνέβη κάτι στο παρελθόν και δεν είσαι διατεθειμένος για επαναλήψεις.

8.Μαθαίνεις να την αγαπάς και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Οκ, ας την ασπαστείς για ένα χρονικό διάστημα γιατί μπορεί να θες να μηδενίσεις και να ξεκινήσεις από την αρχή, αλλά ας μη γίνει συνήθεια.



9.Η μοναχικότητα σε βοηθά να αφήσεις ότι σε πλήγωσε, πίσω σου. Δεν μπορείς να ασχοληθείς με πράγματα που σε πλήγωσαν γιατί ξέρεις τι αξίζεις.

10.Ένα από τα καλά της μοναχικότητας είναι πως αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου, γιατί επιλέγεις να κάνεις πολλά πράγματα μόνος σου και δε βασίζεσαι πάνω σε κανέναν.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)