ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Αύριο 2 του Οκτώβρη όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Ορεστικού δεν θα λειτουργήσουν

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία των δημοτών, για μία ακόμη χρονιά προγραμμάτισε την απολύμανση των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας.

Έτσι, λοιπόν, με απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, οι εργασίες απολύμανσης-απεντόμωσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και για το λόγο αυτό οι σχολικές μονάδες του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα της ετήσιας εμποροπανήγυρης.

Κατά τους ειδικούς ιδανική εποχή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μικροβίων, είναι η χρονική περίοδος από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Στόχος των απολυμάνσεων είναι η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και η μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε ευαίσθητους χώρους, όπου συγχρωτίζονται πολλά άτομα όπως τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού προγράμματος απολύμανσης-μικροβιοκτονίας. Ο ρόλος μιας τέτοιας εφαρμογής είναι η μείωση σε αποδεκτά επίπεδα του μικροβιακού φορτίου. Η απεντόμωση σκοπεύει να συμβάλλει στην καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων, η παρουσία των οποίων ενδέχεται να δημιουργήσει εστίες μόλυνσης σε κτίρια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία.
Η απολύμανση πραγματοποιείται κυρίως για την εξόντωση των παθογόνων μικροοργανισμών με σκοπό την αποφυγή λοιμώξεων και ασθενειών. Επίσης, γίνεται για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και κατ' επέκταση υγείας. 
Την απολύμανση ανέλαβε ειδικευμένο προσωπικό χρησιμοποιώντας ειδικά ψεκαστικά μέσα και οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν  υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου και προέδρου της σχολικής επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, Τιμολέοντα Ζέζου.

https://leconomidis.blogspot.com 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)