Βγήκε η απόφαση για το επίδομα των 2.000 ευρώ σε φοιτητές!

Όλες οι λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε!
Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που φέρουν τις υπογραφές των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, οι οποίες ορίζουν το πλαίσιο της διαδικασίας για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ ανά φοιτητή της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και την προσωρινή στέγασή τους, ενώ στις αποφάσεις καθορίζονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει οι φοιτητές να προσκομίσουν.
Μετά και την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας, το Υπουργείο καλεί τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των φοιτητών για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος, σημειώνοντας ότι στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε ήδη πιστωθεί από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου το ποσό των 184 χιλιάδων ευρώ για τη χορήγησή του.
Άρθρο 1
Πεδίο Εφαρμογής – Δικαιούχοι

Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της φοιτητικής κατοικίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, στους οποίους χορηγείται εφάπαξ έκτακτο επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (2.000,00 €) ευρώ.
Άρθρο 2
Διαδικασία χορήγησης του επιδόματος – Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις για την χορήγηση του ως άνω επιδόματος υποβάλλονται από τους πληγέντες φοιτητές στο Τμήμα Εκπαίδευσης και ’Ερευνας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Προϋπόθεση της καταβολής είναι η έκδοση σχετικής βεβαίωσης από το ως άνω Τμήμα για το γεγονός ότι ο αιτών φοιτητής περιλαμβάνεται στους πληγέντες από την πυρκαγιά.
Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) Δημήτρης Ζέρβας, θα μεταβεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να δρομολογηθεί η εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της στέγασης των φοιτητών για το σύνολο της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ

https://www.neolaia.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ