ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τριήμερο σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε Νυμφαίο και Καστοριά (πρόγραμμα)

«Από τα ίχνη της Αρκούδας στα ορεινά χωριά της Πίνδου στην παραλίμνια ζωή της Καστοριάς»
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει τριήμερο βιωματικό – επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νυμφαίο Φλώρινας και στην Καστοριά σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του «Αρκτούρου» και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς στις 16, 17 και 18 Νοεμβρίου 2018 με θέμα:
«Από τα ίχνη της Αρκούδας στα ορεινά χωριά της Πίνδου στην παραλίμνια ζωή της Καστοριάς»
Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης είναι η κατανόηση της σχέσης αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον διαχρονικά.
Στόχος της δεύτερης μέρας του σεμιναρίου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του «Αρκτούρου», είναι να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα άγριας ζωής, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των προστατευόμενων ειδών της ελληνικής πανίδας όπως η αρκούδα, ο λύκος και ο ελληνικός ποιμενικός. Οι συμμετέχοντες θα πληροφορηθούν για τον βιολογικό ρόλο της αρκούδας στο δάσος και για τη σημασία της προστασίας της άγριας ζωής. Επίσης, με βιωματικές δραστηριότητες θα ενημερωθούν για τις προοπτικές επιβίωσης της αρκούδας, και την επίδρασή της στο δασικό οικοσύστημα καθώς και την αξία του περιβάλλοντος (ανθρώπινου και φυσικού) περιοχών όπως ο Γράμμος, η Ροδόπη και η περιοχή που ορίζεται από τα βουνά Βέρνο και Βαρνούντα.
Οι εκπαιδευτικοί θα επισκεφθούν το Κέντρο Ενημέρωσης για τον Λύκο, το Καταφύγιο του Λύκου, το Κέντρο Διάδοσης και Αναπαραγωγής του Ελληνικού Ποιμενικού και θα περπατήσουν στο μαγευτικό οικισμό του Νυμφαίου όπου κυριαρχεί η πλούσια βιοποικιλότητα και θα παρατηρήσουν την αισθητική αξία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια θα μεταβούν στη Νίκειο Σχολή όπου στεγάζεται το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αναζητήσουν τη σχέση της αρκούδας, του περιβάλλοντος και του ανθρώπου.
Στόχος της τρίτης μέρας του σεμιναρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τα φυσικά οικοσυστήματα της Καστοριάς καθώς και την αειφορική διαχείρισή τους, ενώ παράλληλα να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης στο πλαίσιο των αρχών της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ).
Οι εκπαιδευτικοί  που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα https://goo.gl/forms/Nwn1y7MeZ0uZqbOC3  έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Οι εκπαιδευτικοί θα επιβαρυνθούν τα έξοδα μετακίνησης (με μισθωμένο λεωφορείο), διαμονής και διατροφής.
Ενδεικτικό κόστος: 140 ευρώ το άτομο. Συμπεριλαμβάνεται διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο Hotel Tsamis, πρωινό καθημερινά εντός του ξενοδοχείου κι έμπειρος αρχηγός – συνοδός, γνώστης της περιοχής, καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής από το συνεργαζόμενο ταξιδιωτικό γραφείο.
 perivalontika.blogspot.com/ fouit.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ