Στέλνουν και την πέφτουν αβέρτα ενώ έχουν σχέση

ksenia1892Ενώ βρίσκεσαι στο σπίτι κι αράζεις στον καναπέ μια απλή και καθημερινή μέρα, σκάει ήχος ειδοποίησης messenger στο κινητό. Δεν περίμενες μήνυμα από κάποιον κι έτσι έχεις μια περιέργεια δεις ποιος σε θυμήθηκε. Αποστολέας ένας κάποιος Χρήστος μια Αναστασία, ας πούμε, και περιεχόμενο μηνύματος κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο, όσο ένα «Γεια σου» με μια χαμογελαστή φατσούλα από δίπλα. Κάποιος για σένα παντελώς άγνωστος. Προσπαθείς να σκεφτείς αν γνωρίζεστε από κάπου αλλά μάταιη η προσπάθεια.


Λίγο επειδή βαριέσαι, λίγο επειδή η αγένεια είναι άσχημο πράγμα, απαντάς στο μήνυμα με ένα τυπικό «Γεια» και τρέχεις να μπεις στο προφίλ του για να συλλέξεις πληροφορίες, να δεις τι κουμάσι είναι και να διαπιστώσεις αν τελικά τον έχεις δει ποτέ ή είναι απλά ένας ακόμη άσχετος διαδικτυακός φίλος.

Το πρόσωπο δεν είναι οικείο κι έτσι συνεχίζεις να ψάχνεις. «Ίσως με είδε κάπου και του άρεσα ή ίσως με γνώρισε από κοινούς γνωστούς και δεν το θυμάμαι;». Συνεχίζεις να ψαχουλεύεις το προφίλ του κι οπ, πέφτεις πάνω σε μία άκρως ρομαντική φωτογραφία με τη σχέση του και λεζάντα από πάνω «Ολόκληρος ο κόσμος μου», φυσικά συνοδευμένη απ’ τα αντίστοιχα hashtags, #my love, #my baby.

Αδιαμφισβήτητα, αυτό το άτομο βρίσκεται σε σχέση κι ούτε δείχνει να το κρύβει, αλλά τι ακριβώς να θέλει να προκαλέσει με το μήνυμά του; Θα σκάσεις αν δε μάθεις τις προθέσεις του κι έτσι με κοφτές απαντήσεις συνεχίζεις το διάλογο μέχρι να στο κάνει λιανά πως σε γουστάρει και θα ήθελε να σε δει. Ζητά, χωρίς καμιά συστολή, λίγο χρόνο και (γιατί όχι;) στιγμές πάθους μαζί σου.

Αρχικά ξαφνιάζεσαι, σίγουρα δεν είναι αυτό που περίμενες, ή μάλλον δεν είναι αυτό που ήθελες να πιστέψεις. Δεν είναι σωστό ούτε και τιμά ένα άτομο που βρίσκεται σε σχέση –ευτυχισμένη, σοβαρή ή όχι, δεν έχει καμία σημασία, απ’ τη στιγμή που τη συντηρεί– πρώτα απ’ όλα να στέλνει μηνύματα σε ανθρώπους που δεν ξέρει, με προθέσεις κάθε άλλο παρά φιλικές, πόσο μάλλον να του κάνει ξεκάθαρα ανήθικες ερωτικές προτάσεις. Δεν είμαστε συντηρητικοί ούτε στενόμυαλοι, αλλά το παρόν παράδειγμα είναι ένα συχνό φαινόμενο της εποχής μας, που μας εκνευρίζει και μας απογοητεύει. Κάτι που σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να μας συμβεί, σε όποια πλευρά κι αν βρισκόμαστε.

Σε προβλημάτισε η παρόρμηση του ατόμου αυτού. Γιατί να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο; Πρέπει να έχει μεγάλο θράσος κάποιος για να προκαλεί μια τέτοια συζήτηση, αφού ο άλλος μπορεί να αντιδράσει άσχημα, να τον προσβάλλει, να απειλήσει πως θα ενημερώσει τη σχέση του, στην καλύτερη να τον αγνοήσει.

Πόση σεξουαλική πείνα μπορεί να έχει κάποιος και πόσο αχάριστη κι άπληστη έχει γίνει η εποχή μας; Υπάρχουν κι άτομα που δεν καλύπτονται απ’ τη σχέση τους, σαφώς. Αλλά καλά θα έκαναν να χωρίσουν πριν αρχίσουν να ρίχνουν παραγάδια. Είναι κι άλλοι που δεν αρκούνται στον ένα σύντροφο, θέλουν (φαίνεται) ποικιλία στο κρεβάτι τους.

Ένα τέτοιο πέσιμο ίσως και να σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση. Ίσως σκεφτείς πως πρέπει να ‘σαι φοβερή περίπτωση για να σε λιμπίζονται ως κι οι δεσμευμένοι. Προσγειώσου, μην ξεγελιέσαι, η κατάσταση κάνει μπαμ. Ένα ακόμη αχόρταγο λιγούρη (ανεξαρτήτως φύλου) που δε σέβεται τον άνθρωπο δίπλα του κι έχει την απιστία στο DNA του. Άσε που ίσως να σε θεωρεί κι εύκολο στόχο, με χαμηλά στάνταρντς και γι’ αυτό να στην πέφτει.

Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζουμε εμείς αυτό το φαινόμενο. Αν συλλογιστούμε το υποθετικό σενάριο παραπάνω, πώς θα έπρεπε να φερθούμε στον κάθε Γιαννάκη και το κάθε Μαράκι, που μας την πέφτει ενώ έχει σχέση; Κάποιοι, πιο τολμηροί, ίσως να εκτιμήσουν την ειλικρίνειά τους, πως ναι έχουν σχέση, αλλά δε δειλιάζουν να μας πουν κατάμουτρα κι ολοφάνερα τι ακριβώς ζητάνε από εμάς. Αυτοί ενδεχομένως να αρνηθούν ευγενικά ή αν βρίσκονται κι εκείνοι στην ίδια φάση και γουστάρουν, να ενδώσουν στο κάλεσμά τους. Το κέρατο θα φορεθεί πολύ κι αυτή τη σεζόν. Αν είναι singles πολύ πιθανό να σκεφτούν πως οι ίδιοι δεν κάνουν κάτι κακό απ’ τη στιγμή που δεν απατάνε κανέναν και πως η ευθύνη είναι όλη του άλλου.

Στην απέναντι πλευρά βρίσκονται τα άτομα που γνωρίζουν πως κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι σημείο των καιρών και πως η μόδα αυτή επικρατεί κι όσο πάει διαδίδεται ακόμη περισσότερο. Όταν δουν ένα τέτοιο μήνυμα θα απογοητευτούν για τις σχέσεις και την κατάληξή τους. Θα εκνευριστούν που επέλεξαν αυτούς, λες κι έχουν δώσει αντίστοιχα δικαιώματα ή θα το αγνοήσουν. Πολύ πιθανό, βέβαια, να απαντήσουν με επιθετικό και προσβλητικό τρόπο.

Όλα είναι θέματα προσωπικών επιλογών κι ηθικής του καθενός. Ο καθένας συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις αξίες και την προσωπικότητά του. Μην ξεχνάμε, όμως, πως ό,τι δίνουμε παίρνουμε στη ζωή και δεν πιστεύω κανένας από εμάς να ήθελε να έχει έναν άπιστο πέφτουλα σύντροφο.

Συμπερασματικά, είναι επιλογή μας το πώς κι αν θα ανταποκριθούμε σε μηνύματα τέτοιου περιεχομένου. Η ζωή είναι δική μας για να την κάνουμε ό,τι θέλουμε, καλό θα ήταν όμως να σεβόμαστε τους γύρω μας και τον εαυτό μας.

Συντάκτης: Μαριλένα Χατζημιλτή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
http://www.pillowfights.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)