Κρίσιμη συνάντηση στην Αθήνα για ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου


Οι  τελευταίες εξελίξεις στη  ΔΕΗ και  κυρίως το  «φλέγον» θέμα σε  ότι αφορά  τις παρατάσεις των ωρών λειτουργίας στους  ΑΗΣ Καρδιάς και ΑΗΣ Αμυνταίου, θα συζητηθούν σε κοινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, παρουσία  του αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Σταθάκη, του Προέδρου της ΔΕΗ  Μαν. Παναγιωτάκη, των Βουλευτών, του Περιφερειάρχη Δυτ.  Μακεδονίας, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  και φορέων της περιοχής.


Αυτό έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης Δυτ.  Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, δίνοντας το στίγμα των διεργασιών που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή και κορυφώνονται αυτή την περίοδο,  σχετικά με την τύχη των μονάδων αλλά και των εργαζομένων στους ΑΗΣ  Καρδιάς και ΑΗΣ Αμυνταίου, με δεδομένη την περαίωση των διαθέσιμων ωρών λειτουργίας τους, με βάση το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Σε δηλώσεις  του,  ο κ. Καρυπίδης, προσδιόρισε την κοινή συνισταμένη των θέσεων που διαμορφώνεται στην περιοχή, σύμφωνα με την οποία «ο ΑΗΣ  Αμυνταίου εντάσσεται στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να προχωρήσει η περιβαλλοντική του αναβάθμιση, ενώ μέχρι να μπει στο σύστημα και να λειτουργήσει η υπό κατασκευή νέα  μονάδα ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ  5 τα επόμενα δύο χρόνια, χρειάζεται να παραταθεί η λειτουργία του ΑΗΣ  Καρδιάς, για  να μην μπει σε κίνδυνο η ίδια η ενεργειακή επάρκεια της χώρας». Ο  Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη με την συνεργασία των φορέων και των εργαζομένων για την αποτροπή της βίαιης αποβιομηχάνισης του τόπου  και ανακοίνωσε ακόμη και την «προσφυγή στην δικαιοσύνη» για την διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας και την παραμονή του ΑΗΣ Καρδιάς  στο ενεργειακό σύστημα της χώρας,  μέχρι την λειτουργία της νέας μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5.

ΕΡΤ Κοζάνης-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)