Θ. Καρυπίδης: Θα εξαιρεθούν τα ακίνητα της Περιφέρειας από το Υπερταμείο

«Ότι  εξυπηρετεί  το δημόσιο δεν πρόκειται να πάει ούτε για αξιοποίηση, ούτε για πώληση», τόνισε ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρος  Καρυπίδης, στην διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου  στην Κοζάνη και με αφορμή την συζήτηση του θέματος για την  ένταξη ακινήτων στο Υπερταμείο.

Πρόκειται για 234 ακίνητα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας εκ των οποίων τα 170  από την Π.Ε  Καστοριάς, 38 από την Π.Ε  Γρεβενών, 18 από την Π.Ε  Φλώρινας και 8 από την Π.Ε Κοζάνης, τα οποία όπως ανέφεραν και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες , «καλύπτουν ανάγκες δημοσίου συμφέροντος» και συνεπώς με βάση τα όσα προβλέπονται -και με εισήγηση της Περιφέρειας- αναμένεται με απόφαση και ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών,  να εξαιρεθούν από την ένταξη τους στο Υπερταμείο.

  Η συζήτηση του θέματος στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, τροφοδότησε την σφοδρή αντίδραση των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης, με χαρακτηριστικές τις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Περοφερειάρχη Γιώργου Δακή που έκανε λόγο για «ξεπούλημα»  της Κυβέρνησης , καθώς και της επικεφαλής συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης  Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, η οποία αναφέρθηκε σε κίνδυνο για ρευστοποίηση και πώληση με την ένταξη τους στο Υπερταμείο, ακόμη και ιστορικών μνημείων της περιοχής.

Από  την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, έκανε λόγο για «προσπάθεια κάποιων  κύκλων να αλλάζουν την ατζέντα της συζήτησης μετά το τέλος του προγράμματος και των μνημονίων», ενώ  υπογράμμισε ότι «με βάση τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και τον σχετικό νόμο, όλα αυτά τα ακίνητα στην Δυτ. Μακεδονία που αναφέρονται, πρόκειται να εξαιρεθούν από την ένταξη τους στο Υπερταμείο».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)