Έρχονται στην Ελλάδα τρία νέα φάρμακα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Για ποιες μορφές της νόσου θα χορηγείται

Τρία φάρμακα που ήδη κυκλοφορούν στο εξωτερικό, για την σκλήρυνση κατά πλάκας, αναμένονται να κυκλοφορήσουν και στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Από τα τρία φάρμακα, το ένα είναι σε ενέσιμη μορφή και χορηγείται ενδοφλεβίως κάθε έξι μήνες, σε ασθενείς με πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή της νόσου. Τα υπόλοιπα δύο χορηγούνται από το στόμα, σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα διαλείπουσα μορφή της νόσου και για τη δευτεροπαθώς προϊούσα.

Τα φάρμακα αυτά κυκλοφορούν ήδη στην αγορά των ΗΠΑ και σε αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Προορίζονται για τους 4000 από τους 14.000 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που υπάρχουν στην χώρα, για τους οποίους δεν υπήρχαν, ούτε και υπάρχουν αυτή τη στιγμή θεραπείες στην Ελλάδα.


Ένα 10% των περιπτώσεων που έχουν σκλήρυνση κατά πλάκας, χειροτερεύουν χωρίς να κάνουν υποτροπές, εξάρσεις και υφέσεις. Στο 90% των περιπτώσεων έχει εξέλιξη με εξάρσεις και υφέσεις. Όμως, μετά από 10-15 ή 20 χρόνια σταματάνε οι εξάρσεις και οι υφέσεις και χειροτερεύουν χωρίς καλυτέρευση.
Αυτά τα φάρμακα θα είναι μια ανακούφιση μέχρι να βγει η οριστική θεραπεία και γι αυτές τις μορφές που αποτελούν το 25% των περιπτώσεων, δηλαδή περίπου 4.000 ασθενείς για τους οποίους δεν υπάρχει κάποιο φάρμακα για να σταματήσει τη νόσο.

Τα τελευταίο 25 χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της νόσου. Πριν 50 χρόνια, το προσδόκιμο επιβίωσης μετά τη διάγνωση της νόσου ήταν 15 έτη. Σήμερα, χάρη στις φαρμακευτικές θεραπείες, οι ασθενείς ζουν όσο θα ζούσαν και χωρίς τη νόσο.

valueforlife.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς